SVI en SVZW houden elkaar in evenwicht

Scheidsrechter Bert Agricola begon deze ontmoeting gistermiddag zonder publiek vanwege de coronaperikelen en een minuut stilte i.v.m. het overlijden van SVZW erelid Bertus Heutink afgelopen zondag, de man die zoveel voor de Wierdense vereniging heeft betekend.

Erelid Bertus Heutink overleden
SVZW ontving het droevige bericht dat op zondag 27 september jl. op 84-jarige leeftijd is overleden ons zeer gewaardeerd erelid Bertus Heutink.
Bertus was gedurende zijn 54-jarig lidmaatschap nauw betrokken bij alles wat er bij SVZW gebeurde. Hij is voorzitter geweest van het algemeen bestuur, bestuurder van het Twente Troef Team en bestuurder van stichting SVZW. Daarnaast is Bertus jarenlang (hoofd)sponsor geweest van onze vereniging.

De bezoekers, allen met rouwband spelend, kwamen al in de 2e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Mark de Haan en dat betekende  een geweldige opsteker natuurlijk. Twee minuten later was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker en direct daarop had Frank Smit de 0-2 moeten maken, hij schoot van dichtbij hoog over. In de 8e minuut schoot Bas ter Hogt naast het Zwolse doel en in de 12e minuut claimde gans SVI een handsbal, de scheids zag het anders. Er ontplooide zich een levendige wedstrijd die vaak op het middenveld werd uitgevochten, echte kansen deden zich niet veel voor. Het schot van Danni Lohman in de 29e minuut werd goed gepareerd door SVZW doelman Julian Bakker en even later ontving Stefan Maat de eerste gele kaart van de wedstrijd. In de 31e minuut tastte keeper Julian Bakker mis, hij had mazzel dat de inzet naast zijn doel verdween. Kansje voor Yessin Maskoul, SVI keeper Alex Grafhorst kon simpel pakken en aan de andere kant schoot Nico Veldman naast. In de 40e minuut een vervelend moment voor de gasten en met name voor Robin de Jong die een hoofdwond opliep, vervolgens niet meer verder kon en zelfs naar het ziekenhuis moest om de wond te laten hechten. Daarom de eerste wissel, De Jong’s vervanger werd Sefa Yilderim. Op slag van rust incasseerde SVI aanvoerder Quinten de Lain eveneens de gele prent en gingen beide ploegen aan de thee bij een 0-1 ruststand na een levendige pot voetbal in die eerste helft.

In de pauze begon het te regenen, werd het koud en daalde ook het peil van het spel. De vrije trap namens de gastheren van Nico Veldman werd een prooi voor Julian Bakker en in de 50e minuut kopte Frank Smit naast. SVI trainer Bram Freie wisselde in de 57e minuut door Mark de Haan te vervangen door Youp Kok. De laag genomen vrije trap in de 61e minuut werd door Julian Bakker onschadelijk gemaakt en vastgesteld moest worden dat de druk op de bezoekers steeds verder toenam. Trainer Philip Agteres besloot om Jesper Middelkamp te vervangen door Dries Buimer, dat was in de 65e minuut. Wat al een tijdje in de lucht hing gebeurde in de 71e minuut toen Twan Zuidmeer de gelijkmaker aantekende, 1-1. Vervolgens kregen Frank Smit namens de bezoekers en Danni Lohman namens de gastheren geel en vond een tweede wissel aan Zwolse zijde plaats: Lohman eraf, Nathan van Rijn erin. SVZW kwam er niet echt meer aan te pas, waren de weg kwijt en SVI werd steeds dreigender. 82e minuut: gele kaart voor SVI speler Sinan can Cumert en pech voor aanvaller Frank Smit van SVZW wiens inzet via de paal terug het veld in stuiterde, erg jammer vanuit Wierdens oogpunt bekeken. Laatste wissel bij SVI in de slotfase, Mark de Haan eraf, Jesper Ophoff erin, maar in de stand kwam geen verandering meer. Na een goede eerste en een slechte tweede helft moest SVZW aldus genoegen nemen met een puntje en over de volle wedstrijd gezien was die eindstand van 1-1 terecht. Volgende week zaterdag komt Bennekom op bezoek in Wierden, aanvang 14.45 uur en ook die wedstrijd zal zonder publiek moeten worden afgewerkt, het blijft een vreemde ervaring.