VKC ’03 heren 1 wint maar is nog niet overtuigend genoeg

Zaterdag 3 oktober, na maanden van afwezigheid, mocht het eerste van VKC ’03 weer een heuse competitiewedstrijd spelen. De tegenstander  Zwem & Poloclub Triton Putten is vorig jaar gepromoveerd en dus een geheel nieuwe tegenstander. In de eerste twee periodes kon VKC de wedstrijd niet naar zich toetrekken. Aanvallend werd er een prima spel neergezet, iets waar we de afgelopen weken veel op getraind hebben. In de verdediging daarentegen werden domme fouten gemaakt, niet goed gecommuniceerd en onnodig P’tjes gepakt. Sem Meijer die dit seizoen aan is gesloten bij de selectie liet gelijk zien wat hij in huis heeft. Met een sterke pressing en een heerlijk doelpunt heeft heren 1 er een vaste waarde bij. De eerste en tweede periode werden respectievelijk afgesloten met een 3-2 en een 7-6 tussenstand.
Na de wisseling van helft kregen de heren uit Tubbergen eindelijk meer grip op de wedstrijd. Er werd rust gehouden aan de bal en de pressing van eigen helft leverde veel uitbraken op. De Puttenaren stonden stom verbaasd van het zwemwerk dat werd geleverd en konden het tempo niet meer bevatten. Een veel te horen uitspraak bij de tegenstanders: ‘we hebben wel gelachen in Tubbergen’. In de derde periode wist VKC 6 maal het net te vinden tegen slechts 2 doelpunten van Triton. Het laatste kwart ging op dezelfde voet door. Triton hield zich aan hun eigen tactiek van de gehele wedstrijd: alle ballen hoog op een van de drie midvoors. Verassend genoeg was deze tactiek niet geheel onsuccesvol waardoor er een heel aantal ballen toch achter de doelman van VKC verdween. Echter kwam Triton niet meer tot een aansluiting, VKC bleef gaan en maakte gretig gebruik van de counters. Met nog een aantal seconden op de klok zag Ruben Weghorst zijn kans schoon om ook nog een doelpuntje mee te pakken, de keeper die ver uit zijn goal lag was kansloos op het lange afstand schot van Weghorst. Helaas is de jurytafel dit doelpunt vergeten te noteren en zal hij nog een week op de 0 blijven staan.

Zaterdag 10 oktober speelt Heren 1 wederom thuis, ditmaal tegen De Walvisch uit Groningen. Wederom zal er een livestream te vinden op de Facebookpagina van VKC ’03.
Eindstand VKC H1 – Triton Putten H1 18-11