Zwart Wit pakt op de valreep de volle winst

In een mindere, maar spannende, wedstrijd heeft Zwart Wit zich verzekerd van de eerste punten van het seizoen. Met een marge van 1 verschil, werd er gewonnen van het Deventerse Devinco. Voor aanvang van de wedstrijd bivakkeerde Zwart Wit op de laatste plaats, nog puntloos. Eén positie boven hen, stond Devinco uit Deventer, met één punt. De laatste onderlinge wedstrijd was in een gelijkspel geëindigd. Al snel bleek dat de weersomstandigheden en het grote belang van de wedstrijd, niet helpend waren voor een technisch goede wedstrijd. Er werden veel fouten gemaakt en doordat beide ploegen scherp stond te verdedigen, werden er weinig kansen gecreëerd en weinig gescoord. Een veelzeggende ruststand van 2-3 stond halverwege de wedstrijd op het scorebord.

In de tweede helft een weinig veranderd beeld. Beide ploegen speelden niet best, er werd moeizaam onder de druk uit gespeeld en er werd slordig met de kansen omgegaan. Tien minuten voor het einde stond de gelijke stand van 5-5 op het bord. Dit was het moment voor de Deldenaren om een klein gaatje te slaan en uit te lopen naar 7-5. Een overwinning lag in het verschiet. In de laatste twee aanvallen van Devinco wisten zij elk te scoren, en in de laatste minuut was de stand alsnog weer gelijk (7-7). Een helder moment in de “dying” seconds van de wedstrijd, bij Zwart Wit, resulteerde in een doelpunt op de valreep. Hiermee werd de eerste overwinning van het seizoen binnen gesleept.