Dames en heren Het Ravijn winnen

Zoals van tevoren werd verwacht heeft het Dames waterpoloteam van Het Ravijn zaterdagavond in het Zwolse zwembad “De Vrolijkheid” overtuigend met 3-22  weten te winnen van de dames van Swoll 1894. Daarmee heeft het team van trainer-coach Wicher Diallo zich weer ruimschoots weten te herstellen van de 7-22 nederlaag die ze opliepen in de openingswedstrijd  van het Eredivisie waterpolo seizoen tegen het Goudse Widex/GZC-Donk vorige week in het eigen thuisbad Het Ravijn. De waterpolo heren wisten de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen maar net nipt met 6-5 te winnen van polar Bears. Ze staan wel met 6 punten uit twee wedstrijden op de derde plaats op de ranglijst. Ze moeten de heren van Donk en AZC voor zich dulden.
Woordvoerster Laura Boerdam over de gewonnen wedstrijd tegen Swoll: ” We hebben de wedstrijd met een goed gevoel gewonnen. We zijn onze gemaakte afspraken goed na gekomen en kwamen gedurende de wedstrijd steeds meer in het spel”. Aanstaande zaterdag mogen de waterpolodames laten zien dat het jonge team ook een topwedstrijd in het water kunnen neerleggen. Dan komen de waterpolodames van ZVL 1886 naar Nijverdal. Als de wedstrijd vanwege het coronavirus niet wordt verboden te spelen, start deze om 17:00 uur in Het Ravijn.
Lars Gottemaker (foto archief), aanvoerder van heren was niet te spreken over de eerste thuiswedstrijd tegen Polar Bears. Lars: “Het was een slordige chaotische wedstrijd, waarin veel kansen werden gemist. Gelukkig hebben we deze wél weten te winnen”. Een kort maar krachtige analyse, na een door beide teams matig gespeelde wedstrijd. Volgende week speelt het herenteam van Jan Mensink, hij kon er zaterdag vanwege familieomstandigheden niet bijzijn en werd vervangen door Adam Zaidi, een dubbele competitie ronde: Als de competitie ook hier niet wordt afgelast , reizen de heren zaterdag naar Gouda, waar in het Groenhovenbad om 18:25 uur de strijd wordt aangegaan tegen de heren van Widex/GZC-Donk. Zondagmiddag volgt dan in het Ravijnbad  om 14:00 uur de wedstrijd tegen de heren van ZVL 1886 uit Leiden.
Statistieken dames:
Zwembad De Vrolijkheid Zwolle:
Swoll 1894- Het Ravijn: 3-22
Periodestanden: 0-3, 1-4, 1-5 en 1-10
Doelpunten Swoll 1894: Mieke van der Sloot 2x, Lieke Rooks 1x
Doelpunten Het Ravijn: Margreet ter Schure 5x, Lotte Beunk 5x, Noa de Vries 4x, Lieke Schokker-Klaassen 3x Charlotte Mensink 2x, Nienke Bouwmeester 2x Noa Donker 1x.
Statistieken heren:
Zwembad Het Ravijn.
Het Ravijn-Polar Bears: 6-5.
Periodestanden: 1-0, 2-4, 1-0 en 2-1
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 2x, Thijmen Karel 1x, Lars Gottemaker 1x, Sam Stertefeld 1x Emiel Wouters 1x.
Doelpunten Polar Bears: Kas te Riele 3x, Rick Meijer 1x, Sander Roels 1x.
Foto archief: sportfoto-oost.nl
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer