Jolly Jumpers verliest in Den Helder

Zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gepland. Een goed teambespreking in de kleedkamer maakt duidelijk dat de Tubbergse dames moeten gaan genieten, hard werken en altijd 100% geven. De Jumpers zijn druk bezig op trainingen om als team te ontwikkelen, hierdoor is het belangrijk om eerst te kijken naar hun eigen teamspel. De Jumpers opende de wedstrijd met een mooie score. Dit konden de Jumpers helaas niet doorzetten en kwamen al snel moeilijker tot scoren. Dit, in combinatie met het missen van de details in de verdediging, maakte het een ruststand van 39-19.

In de kleedkamer werd duidelijk dat er een tandje bij moest. Er werd in de defence ontzettend hard geknokt, dit moest de uitploeg doorzetten. Coach Mart Kieftenbeld maakt duidelijk dat we moeten vertrouwen op elkaar en dan vallen de scores vanzelf. In het 3e kwart bleven de Jumpers met hoge intensiteit spelen, probeerden elkaar beter te vinden en kwamen meer tot scoren. Dit leverde een paar mooie momenten op in het derde kwart. De stijgende lijn konden we doorzetten tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Hierin deden de roodhemden zich tekort en hadden het gat zeker kleiner kunnen houden. Met een nederlaag van 79-44 keerden de Jumpers weer naar Tubbergen.

Komend weekend heeft Jolly Jumpeers een vrij weekend. Zaterdag 24 oktober speelt Jolly Jumpers een uitwedstrijd in Utrecht. Er wordt om 20.00 uur gespeeld tegen Cangeroes.