Zwaar bevochten, maar verdiende overwinning MVV’29 op Borne

De eerste coronawedstrijd, een wedstrijd zonder publiek, werd voor MVV’29 een thuiswedstrijd tegen Borne. Het spelbeeld was duidelijk. MVV’29 kreeg het balbezit en Borne probeerde gevaarlijk te worden via spelsituaties. Ingestudeerde cornerballen en ingooien werden de 16 ingegooid. Toch had dit succes bij Borne, want MVV’29 kwam met 2-0 achter in het eerste half uur. Een afgeslagen cornerbal van Borne kwam bij een aanvaller van Borne voor de voeten, die de bal netjes in de verre hoek krulde, 0-1.
Kort daarna werd het al 0-2. Een snelle counter van Borne leidde tot een afgemeten voorzet, waarbij de kopkracht van Borne zichtbaar was. MVV’29 probeerde zich te herpakken. Borne liet zich nog meer inzakken en gaf MVV’29 de bal. Kort voor rust leidde dit tot de 2-1. Een voorzet van Bart Oerbekke kwam via de kluts voor de voeten van Cas Oude Avenhuis, die de ruststand, 1-2 binnenschoot.
De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. MVV’29 de bal, Borne zakte in en gokte op lange ballen en de counter. Na zo’n 60 minuten werd het 2-2. Een verdediger van Borne mistte de bal tijdens het wegwerken, waarna Stan Oude Avenhuis alleen voor de keeper kwam en de bal onder de keeper door schoof. MVV’29 probeerde de overwinning binnen te slepen. Dit werd lastig gemaakt door een tijdrekkend Borne. In de 70e minuut kreeg MVV’29 een penalty, toen Cas Oude Avenhuis werd neergelegd in de zestien. Diezelfde man verzilverde deze kans niet, aangezien de bal hard via de lat het weiland in ging.
MVV’29 bleef op de aanval spelen, wat leidde tot kansen en meerdere ballen die van de lijn werden gehaald. Ook leidde dit tot een grote kans voor Borne. In de omschakeling schoot de spits van afstand over de keeper, waarbij de bal net naast ging. Toch werd het geduld en het balbezit door MVV’29 beloond. De scheidsrechter, die flink wat blessuretijd bijtelde vanwege het tijdrekken, gaf MVV’29 een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal. Daan Scholten schoot laag en strak op de goal. De keeper kon de bal alleen keren, waarna Stan Oude Avenhuis oplettend en snel in de rebound de 3-2 binnenschoot.
Borne probeerde vervolgens nog de gelijkmaker te maken, maar een grote schietkans werd middels een sliding geblokt door Mart Telgenhof. Al met al een zware, maar wel verdiende 3-2 overwinning.
Volgende week wacht, als alles doorgaat, een uitwedstrijd tegen RSC.