Opnieuw verlies Amicitia

Na de off-day vorig weekend in Ruinerwold kreeg Amicitia een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek. Om enig zicht te houden op de kop van de poule moest er gewonnen worden. De Vriezenveense formatie begon echter opnieuw dramatisch tegen een veel scherper en feller Rigtersbleek dat de kansen direct na het begin ook nog eens beter afmaakte (0-4).

Amicitia hervond zich enigszins in de tweede vijf minuten en scoorde de aansluitingstreffer (3-4). Om vervolgens via een gemiste strafworp de kans op de gelijkmaker niet te verzilveren. Kennelijk was dat een mentale tik voor de oranjekragen die door Rigtersbleek meteen werd afgestraft (3-7). Amicitia ploeterde voort en kon de weliswaar vele gecreëerde kansen onvoldoende afmaken. Rust 5-11.

De eenvoudige conclusie die coach Hage in de rust stelde was dat iemand eerst doelpunten moet gaan maken om tot een gewenst resultaat te komen. En juist dat was het manco in zijn team.

Maar ook na rust werd het voor Amicitia niet veel beter. Terwijl Rigtersbleek de weg naar de korf bleef vinden (6-14). De Vriezenveense ploeg probeerde via enkele wissels nog het tij te keren maar verder dan een verschil van vier doelpunten kwam het niet (12-16). Rigtersbleek speelde de wedstrijd rustig uit en ging uiteindelijk terecht met de twee wedstrijdpunten naar huis. Eindstand 15-20.

Opnieuw een flinke domper voor Amicitia dat in de komende week moet gaan proberen om het lek boven te krijgen. Omdat de concurrentie elkaar onderling ook punten afsnoepte staat het op een gedeelde derde plaats met zes winstpunten samen met Juventa dat komende zaterdag in Hardenberg de eerstvolgende tegenstander is.

Foto archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer