Cynthia Jorge Concepcion nieuwste aanwinst Jolly Jumpers

Jolly Jumpers heeft even moeten wachten voordat het zeker was, maar in Tubbergen hebben ze er een nieuwe speelster bij. Dit keer is het Cynthia Jorge Concepcion. Cynthia is al een tijdje in Nederland, maar moest voor school nog een belangrijk tentamen maken in Spanje. Inmiddels is zij 10 dagen in quarantaine geweest en maakt ze weer deel uit van de Dames 1 selectie. Cynthia is 24 jaar oud en komt van de Canarische eilanden.

Op Tenerife is zij begonnen met basketballen toen ze 6 jaar oud was. Cynthia is bij Jolly Jumpers gekomen, omdat een vriendin van haar ook hier speelde en ze graag samen wilden spelen. Helaas heeft haar vriendin een andere keuze gemaakt.. Cynthia besloot wel om hier te blijven. Cynthia heeft veel zin om te spelen. Ze vindt Dames 1 een goed team en geniet van het spelen met hen. Dat vind ze belangrijk, als je niet geniet, waarom speel je dan? Ze hoopt haar minuten te kunnen maken als een forward bij Jolly Jumpers.

Afgelopen seizoen heeft Cynthia gespeeld voor het Tenerife Central team. Cynthia heeft ook een paar seizoenen in Amerika gespeeld en tegelijkertijd als student haar Bachelor gehaald. In totaal heeft ze 4 jaar in Amerika gespeeld. Haar eerste twee jaar bij The Junior College League met Northeast Community College. Haar avontuur heeft ze afgesloten met twee jaar als een “dragon” speelster voor Tiffin University in Ohio, maar haar laatste jaar kreeg ze helaas een knie blessure en zat lange tijd aan de kant.

Cynthia is nog druk op zoek naar een baan wat bij haar studie past, zodat ze wellicht haar studie kan vervolgen met een PHD programma. Verder wil ze onze jonge basketballers en basketbalsters nog wat meegeven. “I think having fun while playing is the most important when playing sports, using the little time we have during practice and at the games as a way to disconnect from everything else going on in our days, and just have fun.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer