Alessio Pinna: “Het liefste blijf ik ook nog jaren voetballen als dat kan”

Foto:@sparta

Het weekend voor de tweede voetbalstop maakte hij volgens de volgers een wereldgoal voor zijn club Sparta Enschede tegen ASC’62. Voelde dat ook zo Alessio Pinna?

Het ging super snel en toen ik op keek zag ik dat de bal erin zat. Op dat moment besefte ik me dat nog niet echt en had ik niet verwacht dat de goal zo viral zou gaan!

Kun je omschrijven hoe dat ging?

Ik zag de bal aankomen en anticipeerde blijkbaar beter dan mijn tegenstanders en ik denk op basis van intuïtie ging het vanzelf. Op beelden zag ik later pas dat ik precies tussen 4 verdedigers stond.

Al vaker dit soort doelpunten gemaakt?

In het verleden veel doelpunten gemaakt maar zoals deze kan ik me niet herinneren.

Maar vertel eerste eens even wie Alessio Pinna is en wat hij naast het voetballen nog meer doet.

Naast het voetballen ben ik vooral druk met ondernemen en kan ik moeilijk niks doen. 3 jaar geleden heb ik het bedrijf Butlon opgericht waarmee wij 2 takken hebben, via het platform Butlon.com kan de consument gemakkelijk eten bestellen bij aangesloten bezorgrestaurants en daarnaast kan de consument zijn dagelijkse boodschappen bestellen bij Butlon. Verder tennis ik nog elke week en probeer ik regelmatig even naar de golfbaan te gaan.

Foto: @Sparta

Waar trapte jij voor het eerst tegen een bal aan?

Dat was ook bij Sparta Enschede!

Door wie ben je bij het voetballen terecht gekomen?

Dat is mijn vader geweest die veel in de voetbal doet en heeft gedaan.

Hoe zag jouw voetballoopbaan er tot nu toe uit?

Ik heb t/m de B gevoetbald bij Sparta Enschede en heb toen de stap gemaakt naar Quick’20 om op hoger niveau te kunnen voetballen. Uiteindelijk heb ik 6 jaar bij Quick’20 gespeeld en heb hier een mooie tijd gehad, in de A gepromoveerd en met het 1e ook gepromoveerd na echt een top seizoen. Mijn laatste wedstrijd bij Quick’20 was de finale om handhaving in de 3de divisie, deze hebben we uiteindelijk in de verlening behaald. Dat was een mooie afscheidswedstrijd met een belangrijke goal!

Foto: @Sparta/Pinna

Vele jaren bij Quick’20 in Oldenzaal gevoetbald en nu Sparta Enschede. Een speciale reden of wilde je een keer wat anders?

Mijn werk vergde veel tijd waardoor ik destijds gekozen heb om te stoppen, een half jaar later miste ik het voetballen toch wel en ben ik gaan meetrainen bij Sparta Enschede. Het seizoen daarna heb ik besloten om volledig mee te doen. Dit kan ik nu goed combineren met werk.

Wat is jouw favoriete plek in het team van Joost du Gardijn?

Mijn huidige positie op 10 in dit team gaat mijn voorkeur naar uit.

Kende je hem al voordat je naar Sparta ging?

Nee ik kende Joost nog niet.

Wat is het voor een trainer. Aanvallend/tactisch?

Joost is veel met voetbal bezig op allerlei verschillende vlakken waarbij tactisch een van de belangrijkste is. In aanvallend opzicht krijgen we veel vrijheid en dat is ook prettig.

Ben je een afmaker of een aangever?

Verschillend, op de positie waar ik nu speel komt het vaker voor dat je een assist geeft terwijl toen ik in het verleden op de flanken speelde het vaker voorkomt dat je scoort.

Foto: @Sparta/Pinna

We zitten nu voor de tweede keer in een corona lockdown. Hoe ervaar je dit en hoe was het bij Quick’20 en nu bij Sparta. Wel “gewoon/normaal” trainen en hoe vaak?

De lockdown is super vervelend omdat je bijna niks kunt doen, we proberen wel regelmatig naar de sportschool te gaan in groepjes maar je staat het liefst op het veld. Bij Sparta is het prima, sfeer is goed en het is ook prettig om 2 keer te trainen.

Is er organisatorisch een verschil aan te geven tussen Quick’20 en Sparta Enschede?

Op sommige vlakken merk je wel dat er randvoorwaarden bij de ene club beter geregeld zijn dan bij de andere club maar dit komt ook door de financiële situatie van de club en het niveau wat daar bij hoort.

Doe jij zelf binnen Sparta Enschede nog iets, bijvoorbeeld begeleiden van de jeugd?

Heb ik in het verleden wel gedaan maar daar heb ik op dit moment geen tijd voor om te doen.

Je bent pas 25 jaar en volgens mij ben je nog lang niet uit gevoetbald?

Klopt, het liefste blijf ik ook nog jaren voetballen als dat kan!

 

Foto: @Sparta

Ooit aan een profcarrière gedacht?

Tuurlijk, heeft elke voetballer wel een gedacht! Op een gegeven moment veranderd dat en zijn er andere dingen belangrijker.

Als ik het goed heb, heb je twee nationaliteiten. Al stiekem een keuze gemaakt wanneer Nederland of Italië bij je langs komt of gaan jouw ambities niet zo ver?

Haha denk dat ik die keuze nooit hoef te maken!

 

Wie zij je grootste fans?

Moeilijke vraag maar op voetbal gebied denk ik mijn vader & mijn opa!

 

Ook aan andere sporten gedaan maar misschien minder succesvol?

Vroeger op hoog niveau getennist maar uiteindelijk een keuze moeten maken en toen heb ik gekozen om te blijven voetballen en minder te gaan tennissen. Dit doe ik nog wel steeds elke week!

Nog een ultieme wens?

Ik heb geen ultieme wens maar wil gewoon plezier hebben in de dingen die ik doe en die dingen wil ik zo goed mogelijk doen!

Overige foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer