Blauw Zwart laat opnieuw punten liggen tegen Noveas

Zaterdag stond voor Blauw Zwart de wedstrijd tegen Noveas uit Steenwijk op het programma. Nadat De Wierdenaren die een week eerder in en tegen Lemmer onnodig punten hadden laten liggen, hadden de Blauw Zwarters deze zaterdag een nieuwe kans om 2 punten te pakken.

Na het afgooien begon Blauw Zwart sterk. Al snel bleek dat Blauw Zwart niks onder deed aan Noveas en dat resulteerde in het begin van de wedstrijd in een 2-0 voorsprong. Noveas wist snel iets terug te doen maar dat weerhield Blauw Zwart er niet van om het verschil terug te brengen naar 2 doelpunten, 3-1. Met slechter weer op komst wisten de Wierdenaren wat ze moesten doen. Blauw Zwart moest verder uitlopen van Noveas en dat gebeurde. De 4-1 en 5-1 werden gescoord en het verschil was uitgebreid naar 4. Het voorspelde, slechte weer kwam toen over sportpark ’t Lageveld heen. Dit weerhield Noveas niet van scoren. Noveas wist zich terug te vechten in de wedstrijd en dat resulteerde in een 5-4 ruststand op het scorebord.

Noveas had niet lang nodig om de score weer gelijk te maken. Blauw Zwart had een voorsprong van 4 doelpunten uit handen gegeven. Toch wist Blauw Zwart nog iets terug te doen. De 6-5 kwam op het scorebord maar ook deze keer wist Noveas de score weer gelijk te trekken en later wist Noveas zelfs om op voorsprong te komen, 6-7. Noveas liet het niet bij een voorsprong van 1 doelpunt. Noveas bouwde zelfs uit naar 3 doelpunten verschil. De Blauw Zwarters scoorden nog 1x maar Noveas wist de voorsprong van 3 te behouden.

Zo stond vlak voor het einde een 7-10 score op het scorebord. De Wierdenaren wisten het de laatste paar minuten nog even spannend te maken door 2x te scoren en de stand terug te brengen naar 9-10. Blauw Zwart wist deze achterstand niet meer om te zetten naar een voorsprong. Beide ploegen scoorden nog 1x maar bij het laatste fluitsignaal was de uitslag 10-11 in het voordeel van Noveas.

Zaterdag 17 oktober staat de derby tegen SDO uit Westerhaar op het programma.

Foto archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer