Dames Tornado pakken direct vijf punten

Tornado dames speelden afgelopen zaterdag eindelijk weer hun eerste competitiewedstrijd en wel in Apeldoorn tegen SV Dynamo Apeldoorn 2. In de eerste set wist Tornado al snel een voorsprong op te bouwen en dit de gehele set vast te houden. Op het tactische spel van de dames uit Geesteren had SV Dynamo geen antwoord. De eerste set van de competitie werd via een 14-19 en 17-23 naar een 20-25 overwinning.

In de tweede set stond het blok van Tornado als een huis, Dynamo kwam er aanvallend niet voorbij. Wederom werd de set door tactisch spel gewonnen en dit keer met 17-25. In set drie kwamen de dames uit Geesteren niet goed uit de startblokken ondanks de waarschuwing vooraf van de coach (foto). Het wisselvallige en slordige spel zorgde voor een spannend slot. Tornado trok uiteindelijk toch aan het langste eind en won de set met 25-27.

De winst was al binnen, maar Tornado wilde graag het vijfde punt ook binnenhalen en ging vol goede moed de vierde set in. SV Dynamo had de handdoek al in de ring gegooid zo leek het. Tornado was gedurende deze set de bovenliggende partij. Na een fantastische serveserie van Femke Gehring, met maar liefst 4 aces , werd de set afgesloten met 12-25. De eerste 5 punten zijn binnen.

Volgende week wordt er om 16:00 uur thuis in de Ransuil gespeeld tegen Set-Up ’65 DS3. Helaas nog zonder publiek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer