DETO wint verdiend van Noordscheschut

DETO speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in haar geschiedenis een competitiewedstrijd waarbij geen publiek was toegestaan. Dit vanwege de door de overheid aangescherpte corona maatregelen. Op een leeg sportpark “De Meulenwieke” in Noordscheschut was de plaatselijke  voetbalvereniging de tegenstander. Voor DETO een onbekende ploeg die afgelopen zomer vanuit de  eerste klasse Noord naar de hoofdklasse  promoveerde. Hennie in ’t Hof had zijn basiself op twee plaatsen gewijzigd. Maarten Jansen keerde terug in de voorhoede vanwege de geblesseerde Kai Wesselink en Cem Köse speelde op het middenveld in plaats van Muhammed Kaya.

DETO liet vanaf de eerste minuut zien waarvoor het naar Drenthe  was afgereisd. De tegenstander vast zetten en proberen om de eerste driepunter van dit seizoen te  scoren. Al in de 5e minuut kwam de ploeg op voorsprong toen Kevin Aman  “op de brommer” over links doorkwam en zijn afgemeten voorzet op het hoofd van Maarten Jansen liet landen: 0-1. Ook in de fase na de openingstreffer had DETO op een enkel moment na de controle over de wedstrijd  maar verzuimde om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. In de 35e minuut was het eindelijk weer raak toen de rollen waren omgedraaid. Nu was Maarten Jansen, die zich fraai vrijspeelde, de aangever en stuurde Kevin Aman alleen op doelman Wiebe Zinger af. Aman faalde niet en schoof de bal beheerst in de linker benedenhoek: 0-2.  Net voor rust schreeuwde de thuisploeg om een strafschop toen Hans Matti binnen de lijnen moest ingrijpen, echter de DETO verdediger speelde voor iedereen zichtbaar de bal. Met de 0-2 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de thee was het van hetzelfde laken een pak. DETO met een duidelijk overwicht en de thuisploeg  die het wel wilde proberen, maar het deze middag erg moeilijk had met de speelwijze van DETO. Al in de 54e minuut leek de wedstrijd beslist toen Ferdi ter Avest door Kevin Aman de diepte  werd ingestuurd  en met een bekeken schot doelman Zinger kansloos liet: 0-3. DETO verzuimde na deze treffer om verder uit te lopen en aan het doelsaldo te werken want het spel werd steeds slordiger en minder scherp. Vele kansen werden gecreëerd maar ook even zo vaak knullig om zeep geholpen. In de 83e minuut leidde onnodig balverlies van DETO daarom zomaar tot de 1-3 door Noordscheschut toen Nick Koster uit de kluts de eretreffer kon aantekenen. Met nog zeven minuten op de  klok ging de thuisploeg logischerwijs alles of niets spelen. Dit leidde zowaar nog tot enkele hachelijke situaties in de DETO zestien, maar DETO liet het niet verder komen en won zodoende verdiend en geenszins geflatteerd van Noordscheschut. Komende zaterdag zal Urk de tegenstander zijn op een sportpark “Het Midden” zonder supporters. Aftrap in Vriezenveen om 14.45 uur. Deze wedstrijd zal naar verwachting per livestream worden uitgezonden op YouTube. Houd deze week de social media en website in de gaten voor nadere informatie hierover.

Foto: John van Mil

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer