DOS’37 na nieuw verlies rode lantaarndrager in 1D

Voor de derde keer op rij verloor DOS’37 definitief een duel in de extra speeltijd. Na SVZW en Go Ahead Kampen was het nu de beurt aan SDV Barneveld. De eindstand werd pas in de 93ste minuut een feit door de 2-0 voor de thuisploeg.

Op sportpark Norschoten, de thuishaven van de gastheren, was de spanning voelbaar. Voor beide ploegen gold namelijk, dat er gewonnen moest worden met als inzet een plaats in de middenmoot. De verliezer kwam dan op een degradatieplek terecht. SDV Barneveld stond na drie duels op twee punten, terwijl DOS’37 bleef staan op maar één puntje. De belangen voor beide teams waren dus groot.

Binnen twaalf minuten kreeg het team van de trainers Jeroen Niks en Peter Knobbe al een tweetal dreunen te verwerken. Debutant Koen Nijhuis kopte op schitterende wijze uit een hoekschop van Ricardo Mengerink zijn ploeg op 1-0. Vier minuten later verloren de Vriezenveners door een blessure spelmaker Michel Kamphuis. Hij werd vervangen door Glenn Jansen.

Nadat Rob Knul voor rust en aan het begin van de tweede helft een tweetal mogelijkheden onbenut liet, werden bij vele Barneveldse supporters de zenuwen op de proef gesteld. DOS’37 speelde namelijk duidelijk beter en sterker dan in het eerste deel. Iedereen zat te wachten op de gelijkmaker van de gasten. Ronald te Morsche, Glenn Jansen en Menno Kamphuis wisten uit hun kansen niet te scoren. De goed verdedigende Barnevelders moesten alle zeilen bijzetten om onder de druk uit te komen. Dat lukte pas in de laatste minuten van het duel. Vooral Rico Kuijt en Levi Smit kregen daarin de gelegenheid om het duel definitief in het slot te gooien, maar zonder succes. De spanning verdween pas in de extra speeltijd. Het lukte Rico Kuijt vlak voor het eindsignaal de spanning bij iedereen weg te nemen door SDV Barneveld naar een 2-0  zege te schieten.

De gastheren sloten met deze winst dus aan bij de middenmoot middels een achtste plaats met vijf punten. DOS’37 bleef op één punt staan en kende daarom in zeven jaar eerste klasse D een primeur. Het werd voor het eerst de rode lantaarndrager. Toch liet het spel van de Vriezenveense ploeg, vooral in de tweede helft, een verbetering zien. Dat leidt terecht tot een goede hoop voor de toekomst. Dat zal zaterdag om 14.30 uur getoond moeten worden in het thuisduel tegen DTS Ede, dat in de stand één puntje meer heeft. Het doorgaan van dit duel is natuurlijk wel afhankelijk van eventuele nieuwe corona-maatregelen.

Foto: Stefan Schipper

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer