DOS’37 verliest thuis van Go Ahead Kampen

Na een voorsprong van 2-0 was DOS’37 ogenschijnlijk op weg naar een duidelijke zege. Maar na afloop stond met keiharde cijfers een 2-4 eindstand op het scorebord. De gasten uit Kampen bleven geloven in hun eigen speelwijze. Mede door een grote terugval van de thuisploeg in de tweede helft gingen de drie punten in de bus mee richting de Hanzestad. Go Ahead Kampen was de eerste minuten meer in balbezit dan de Vriezenveners, maar creëerde geen kansen. Na een prima opgezette aanval via Maarten Slomp en Tom Smoes in de elfde minuut schoot Menno Kamphuis zijn ploeg op voorsprong. Als doelman Nitert de gelijkmaker voorkwam door de vrije trap van Wilbert Wessels uit het doel te ranselen, verdubbelde daarna opnieuw Menno Kamphuis de stand. Hij trof acht minuten later beheerst uit een voorzet van Shakki Mohamed: 2-0. Nadat Ronald te Morsche de bal uit scoringspositie over het doel kopte en Menno Kamphuis zowel de paal raakte als even later ook nog zijn derde treffer geannuleerd zag worden wegens buitenspel, verloor de ploeg het initiatief meer en meer aan Go Ahead Kampen. Kees Tol verkleinde de achterstand door eerst zijn tegenstander het bos in te sturen en vervolgens de bal binnen te schieten. De Kampenaren onder leiding van trainer Marco Roelofsen werden sterker, maar kwamen niet meer tot kansen. De rust werd bereikt met een stand van 2-1.

De eerste mogelijkheden na de rustpauze waren vooral voor de gastheren. Menno Kamphuis kopte eerst een voorzet van Jordi Brinkman en later eentje van Tom Smoes over het doel van Joar Terpstra. Tussen beide momenten door werd Ronald te Morsche in het strafschopgebied onderuit gelopen, maar scheidsrechter Spoon wilde niets van een strafschop weten. Die kwam er wel, maar niet voor DOS’37. Het vormde het startpunt van de terugval. Wietse van ’t Spijker vloerde met een verkeerde sliding in het strafschopgebied zijn tegenstander. Wilbert Wessels bracht vanaf elf meter zijn team op gelijke hoogte: 2-2. Die tik kwam het team van trainersduo Jeroen Niks en Peter Knobbe niet meer te boven.

Go Ahead Kampen drong steeds meer aan door hun eigen speelwijze te blijven volgen. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Nick Hendriks onverwachts vanaf de zijkant tussen alle spelers door zijn team aan de leiding: 2-3. In blessuretijd werd ook nog zijn inzet iets van richting veranderd en verdween de bal in het doel. Het was gelijktijdig de eindstand: 2-4.

DOS’37 – Go Ahead Kampen 2-4 (2-1)

Score: 11′ Menno Kamphuis 1-0, 19′ Menno Kamphuis 2-0, 36′ Kees Tol 2-1, 74′ Wilbert Wessels 2-2 (pen.), 87′ Nick Hendriks 2-3, 96′ Nick Hendriks 2-4.

Wedstrijdfoto’s Jeroen Tempert sport-fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer