Het Auni-Toernooi gaat dit jaar door het corona virus niet door

Ook het Auni-Toernooi valt ten offer aan het corona virus. Organisator Auni Kandemir: “Al 35 jaar kunnen zaalvoetballers en publiek genieten van het Auni-Toernooi, een toernooi dat ik al die jaren met liefde, passie en toewijding georganiseerd heb met hulp van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers”.

“Ik denk, dat iedereen zich voor kan stellen met hoeveel pijn in mijn hart ik samen met de rest van het bestuur, gedwongen door een onzichtbare vijand, het COVID-19 virus, het zware besluit heb moeten nemen om dit jaar het Auni-Toernooi af te gelasten. Voor het Auni-Toernooi is de afgelasting een unicum in de 36-jarige geschiedenis. Door weersomstandigheden, sneeuw en ijzel, hebben we het wel eens moeilijk gehad, maar dat heeft nooit een afgelasting tot gevolg gehad”.

“Hadden we bij de eerste uitbraak van het virus in maart nog de goede hoop dat dit gevaarlijke virus verslagen zou kunnen worden, helaas moeten we nu constateren, dat er sprake is van een tweede golf, waarvan het nog uiterst onzeker is hoe lang het gaat duren voordat alles weer “normaal” wordt. De gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers en organisatie staat bij het nemen van deze beslissing centraal.

“We kunnen en mogen niet het risico nemen dat door ons mooie toernooi het virus verder verspreid kan worden. We hopen dat iedereen door het goed naleven van de door de experts en het rijk aanbevolen maatregelen er aan bijdraagt dat het virus verslagen wordt en dat er snel een vaccin op de markt komt. Als dat lukt, dan zullen wij hopelijk in staat zijn om iedereen eind december 2021 weer te ontvangen voor een sportief en verbroederend multicultureel zaalvoetbaltoernooi in Hengelo. Hopelijk tot volgend jaar, maar vooral………….. Blijf gezond”!

Een kleine troost voor de organisatie is, dat het Auni-Toernooi onlangs is genomineerd tot Ambassade van de Verdraagzaamheid. Het Auni-Toernooi mag de Provincie Overijssel vertegenwoordigen en het gaan opnemen tegen de 11 andere genomineerden van de overige provinciën. Tot 8 november kan een ieder zijn stem uitbrengen.

“We hopen op 14 november de winnaar te zijn en ons te mogen noemen: Ambassade van de Verdraagzaamheid”.

Hicham Ziyech (broer Hakim) en Emre Kandemir

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer