Martine Smeets en Danique Trooster in voorlopige EK-selectie

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Martine Smeets uit Geesteren, al vele jaren een vaste waarde voor het Nederlands handbalteam, en Danique Trooster (foto boven) uit Borne zijn door bondscoach Emmanuel Mayonnade opgenomen in de voorlopige EK selectie in december in Noorwegen.

Trooster, sinds dit seizoen als keepster actief in Bremen en daarvoor in Deurningen bij DSVD, is voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie. Of zowel Smeets (foto onder, archief) als Trooster definitief mee mogen naar Noorwegen wordt begin november bekend gemaakt. Mayonnade heeft maar liefst 35 handbalsters opgenomen in zijn selectie. De reden is, dat alleen de handbalsters die nu in de voorlopige selectie zijn opgenomen, straks ook speelgerechtigd zijn.

Nederland is ingedeeld in groep C samen met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranje dames spelen al hun poule wedstrijden in het Noorweegse Trondheim. De eerste drie landen in de poules plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.

Nederland speelt op 4 december tegen Servië, 20:30 uur, op 6 december tegen Kroatië, 18:15 uur en op 8 december tegen Hongarije om 20:30 uur. De behaalde punten uit de poulefase worden meengenomen naar het hoofdtoernooi.

Lees ook:

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer