Pijnlijke nederlaag v.v. Den Ham bij Hulzense Boys

In de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys begonnen de Hammenaren uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten was Den ham duidelijk de betere ploeg, veel druk op de bal en aan paar kleine kansjes voor Kuiper en van Haarst. Daar kwam na 20 minuten echter verandering in toen Hulzense Boys vanuit het niets op een 1-0 voorsprong kwam. Een afgeslagen voorzet op het doel van Den Ham werd volley genomen door Jordy Wolfkamp, waarna doelman Jeffrey Ekkel compleet kansloos was en de bal als een raket in de bovenhoek knalde. Dat was even een misrekening voor de Hammenaren. Toch speelde de ploeg ook daarna nog een redelijke wedstrijd. Veel kansen werden er echter niet gecreëerd.

Na de pauze was kwam Den Ham vol goede moed uit de kleedkamer. Binnen 30 seconden na de aftrap was die moed echter onderin de voetbalschoenen gezakt. In de achterhoede verloor aanvoerder Rane Kootstra knullig de bal aan Thomas Nijkamp die Sander Kamphuis aanspeelde die vrij voor doelman Ekkel de hoek voor het uitkiezen had.  Die tegenslag kwam Den Ham in de rest van de partij eigenlijk niet meer te boven. Een uittrap van doelman Loohuis werd na een kwartiertje in de 2e helft doorgekopt, waarna Sander Kamphuis ongehinderd de 3-0 kon scoren.

De 4-0 viel in de 81e minuut. Invaller Dior Wilbrink zag zijn als voorzet bedoelde bal vanaf rechts zo maar binnen vallen. De 5-0 kwam in de slotminuten ook nog op het scorebord waarbij de achterhoede van Den Ham wederom niet vrijuit ging waarna Richard Wolters simpel kon scoren. Al met al een verdiende overwinning voor Hulzense Boys die een bekeken wedstrijd speelden en voor Den Ham een pijnlijke nederlaag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer