Solide overwinning TVC ’28 op RKHVV

TVC ’28 reisde afgelopen weekeinde naar het Gelderse Huissen om het op te nemen tegen RKHVV, de ploeg die in 2019 nog in de Hoofdklasse A voetbalde. Vorig seizoen won TVC ’28 op 8 maart de laatste wedstrijd voor de lockdown nipt met 3-2 door een doelpunt in de laatste minuut van Okke Schepers.

TVC’28 begon prima aan de wedstrijd in Huissen. De intentie was om in het begin gelijk hoog druk te zetten. Dit leidde in de 4e minuut direct tot een doelpunt door een bekeken schot van Maarten Booyink na goed voorbereidend werk van Okke Schepers. RKHVV wilde graag het spel maken maar TVC’28 liet dat niet toe. Mogelijkheden voor Stef Roelofs en Okke Schepers werden niet benut.

Na ongeveer een half uur werd het sterke spel van TVC’28 beloond met een bekeken afstandsschot van Okke Schepers. 5 minuten later was het Jeffrey Huizinga die de keeper bijna vanaf de middellijn verraste met een afstandsschot waarbij de keeper hem ternauwernood over de lat kon tikken. Het enige wat RKHVV er tegenover kon zetten waren een paar schoten van afstand, maar Ruud Hesselink werd niet echt op de proef gesteld.

In de tweede helft nam RKHVV meer het initiatief. Dit leidde echter niet tot kansen voor RKHVV. De verdediging van TVC’28 stond als een huis. TVC’28 kwam zelf ook niet tot uitgespeelde kansen. Wel waren er nog een paar kleine mogelijkheden, maar beide teams wisten het net niet meer te vinden in de tweede helft. Al met al een meer dan terechte 0-2 overwinning.

Na 3 wedstrijden met 7 punten en 0 tegengoals staat TVC ’28 op de derde plek. Aanstaande zondag volgt er een thuiswedstrijd tegen Heino. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Sportpark De Grote Moat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer