Voorbeschouwingen overige wedstrijden 1e klasse D

Zaterdag staat de derde speelronde in de 1e klasse D op het programma. Het is bij voorbaat al een bijzondere ronde. Want er mag geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. En dat is bijzonder spijtig, hoe begrijpelijk de corona maatregelen ook zijn. Wat voor invloed zal het spelen zonder publiek hebben? Het thuisvoordeel is nu opeens heel anders. Gelukkig dat er nog wel gevoetbald mag worden. Laten we hopen dat de maatregelen het gevraagde effect hebben, zodat we binnenkort weer allemaal kunnen gaan kijken bij de favoriete club.

Bennekom – SDV Barneveld

Normaal gesproken is deze wedstrijd een mooie derby. Zonder publiek is het toch anders. Beide ploegen zijn nog op zoek naar de eerste winst in het nieuwe seizoen. Ze hebben allebei ook nog niet verloren, maar speelden twee keer gelijk. Op papier is er dus nog niet veel verschil tussen de teams. Dat zal zaterdag op het veld ook zo zijn, en vandaar is de voorspelling een gelijk spel.

DOS’37 – Go Ahead Kampen

DOS’37 (foto: Stefan Schipper) speelde zaterdag een prima wedstrijd in Wierden, maar zag in laatste minuten een goed resultaat in duigen vallen. Go Ahead was thuis duidelijk te sterk voor Hierden en won met 3-0. Zij zullen deze uitwedstrijd ook graag willen winnen. Haalt DOS’37 tegen Go Ahead Kampen het niveau van afgelopen zaterdag dan is het zeer waarschijnlijk dat ze 1 punt overhouden aan deze wedstrijd.

DTS’35 – DCZ’68

De thuisclub had ongetwijfeld een andere seizoenstart in gedachte. Er staat nog maar 1 punt uit twee wedstrijden achter de naam van DTS’35. Dat kan ook gezegd worden van tegenstander DCZ’68. Bij winst in deze wedstrijd kun je als club dus mooi stijgen op de ranglijst. DCZ’68 heeft een andere selectie t.o.v. vorig jaar, en het is dus nog moeilijk in te schatten hoe sterk het elftal nu is. Van DTS’35 wordt verwacht dat ze bovenin kunnen meedraaien dit seizoen. Om die verwachting waar te maken, moet je thuiswedstrijden in elk geval winnen.

DOS Kampen – CSV Apeldoorn

DOS Kampen is goed aan de competitie begonnen. Na twee wedstrijden zijn zij de koploper in de 1e klasse D. Die positie willen ze vast nog graag vast houden. CSV Apeldoorn heeft ook de ambities om in de top van de ranglijst mee te draaien. Beide tegenstanders hebben nu 4 punten. Bij winst stijg je mee op de ranglijst. De verwachting is dan ook dat winnen het uitgangspunt is voor deze tegenstanders. Uiteindelijk is CSV Apeldoorn toch de sterkste, en gaat met 3 punten weer naar huis.

Hierden – KHC

Hierden wil zich dit seizoen graag handhaven in de 1e klasse. Dat gaat misschien wel lukken, maar het zal elke week moeten knokken voor de punten. KHC wil dit seizoen graag beter voor de dag komen, dan afgelopen seizoen. Meedraaien in de middenmoot, en misschien nog een periode pakken, dan is het seizoen geslaagd. De start van KHC is in elk geval goed. Hierden zal het KHC vast moeilijk proberen te maken, maar dat zal niet voldoende zijn. De punten gaan naar Kampen,

De Merino’s – Nunspeet

De thuisclub leed zaterdag een zware nederlaag tegen SVI. De uitslag was 4-1. Deze week dus de scherven bij elkaar rapen. Nunspeet is deze competitie nog ongeslagen, maar wist nog geen wedstrijd te winnen. De thuis club moet zijn draai nog vinden in de 1e klasse D. Nunspeet weet uit vorige seizoenen al wat er gevraagd wordt in deze klasse. De verwachting is dan ook dat de bezoekers met de 3 punten naar huis gaan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer