Winst heren en verlies dames Het Ravijn

De waterpolocompetitie in de Eredivisie is na een half jaar, het afgelopen weekend weer van start gegaan. Eindelijk mocht er weer gewaterpolood worden, al was het wel zonder publiek . Dit in verband met de regels rondom corona die vorige week door de overheid zijn vastgesteld. De Ravijndames, speelt dit seizoen met een sterk verjongd team. Yasemin Smit deed een stap terug naar Dames 2, Sophie Veldhuis zette een punt achter haar waterpolo carrière en Lot Stertefeld besloot te gaan spelen in het Universiteitsteam van Hawaï. De dames staan dit seizoen onder leiding van trainer-coach Wicher Diallo. Hij heeft het stokje van Jan Mensink overgenomen. De Nijverdalse dames speelden in eigen bad tegen het sterke Widex/GZC-Donk en verloren de wedstrijd met 7-22. De waterpoloheren, onder leiding van Jan Mensink, hij nam het stokje over van Ron Loos, traden in het Hofbad van Den Haag aan tegen Waterpolo Den Haag en wisten deze wedstrijd te winnen met 12-8. Een goede start voor het herenteam.

Dames 1 woordvoerster Laura Boerdam was na de verloren wedstrijd realistisch: Laura: “We waren enthousiast om weer aan het seizoen te kunnen beginnen. Donk was snel in de aanval waardoor we veel contra’s  tegen kregen. We zien deze wedstrijd als een leermoment en nemen dit mee naar de volgende wedstrijd die we spelen in en tegen Swoll 1894 in Zwolle”. Jan Heerdink, teammanager bij de waterpolo heren analyseerde de gewonnen wedstrijd in Den Haag als volgt: “In de eerste periode lieten we een vijftal mooie kansen liggen. De tweede periode liep het beter en kon het verschil worden gemaakt 2-6. Dit verschil konden we, zij het moeizaam de rest van de wedstrijd vasthouden”.

De waterpolodames spelen zaterdag 10 oktober in zwembad “De Vrolijkheid”  zoals eerder gezegd een streekderby tegen Swoll 1894, dat dit weekend in Eindhoven nipt met 15-14 verloor van de PSV dames. De wedstrijd staat gepland om 18:45 uur. De waterpolo heren spelen zaterdag 10 oktober hun eerste thuiswedstrijd tegen de sterke Edese opponent Polar Bears. Dat belooft een mooie spannende wedstrijd te worden. Deze  wedstrijd, ook nu weer net als afgelopen weekend zonder publiek begint om 18:00 uur in zwembad Het Ravijn. Het wordt voor de Edese beren de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Wedstrijdstatistieken:

Hofbad in Den Haag. Waterpolo Den Haag- Het Ravijn: 8-12
Periodestanden: 1-2, 2-6, (1-4)5-9,(3-3) 8-12 (3-3).
Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 4x, Lars   Gottemaker 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Jorn Muller 1x, Ivar Schilstra 1x, Yoran Loos 1x.
Doelpunten Waterpolo Den Haag: Kjell Wansleeben 3x, Twan Kadt 1x, Bart Turk 1x Daan Heiden 1x, Coen Berendse 1x, Koen Heiden 1x.

Dames zwembad Het Ravijn:
Dames 1 Het Ravijn- Widex GZC-Donk: 7-22
Periodestanden: 1-5, 3-12, (2-7) 4-16, (1-4) 7-22 (3-6)
Doelpunt Het Ravijn Noa de Vries 3x, Lotte Beunk 2x, Laura Boerdam 1x, Kari Ankone 1x.
Doelpunten Widex GZC-Donk: Marit van der Weijden 6x, Nomi Stomphorst 4x, Maud Megens 4x, Lindsay Bouma 3x, Brigitte Sleeking 3x, Anouk Vermeulen 2x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer