Jorien ter Morst eerste na twee afstanden NK all round

 

Jorien ter Mors staat na twee afstanden tijdens het NK schaatsen all round in Heerenveen op de eerste plaats. De 30 jarige Enschedese gaf op de 500 meter haar visite kaartje af en zette met een tijd van 38,32 de favoriete voor de titel Antoinette de Jong, die een tijd schaatste van 39,19 seconden, op ruime afstand. De derde plaats ging naar Marijke Groenwoud met een tijd van 39,29 seconden. De Bornse Joy Beune kwam niet verder dan een achtste plaats. Haar tijd was 40,08 seconden.

Op de tweede afstand deze zaterdag, de 3000 meter, werd Ter Mors vijfde met een voor haar doen een snelle tijd van 4.07,65 seconden. Het was voor Jorien ter Mors haar tweede 3000 meter in zeven jaar. De winst op deze afstand ging naar Melissa Wijfje met een winnende tijd van 4.03,10 seconden. Ook op deze afstand werd De Jong tweede. Haar tijd van 4.04,19 seconden was echter niet voldoende om de eerste plaats in het tussenklassement na twee afstanden van Ter Mors over te nemen. Joy Beune werd zevende in een tijd van 4.08,42 seconden.

De Jong moet zondag op de 1500 meter 0,88 seconden goed maken op Ter Mors om als eerste te beginnen aan de afsluitende 5000 meter. Of Ter Mors deze afstand gaat schaatsen laat ze afhangen van de tussenstand na drie afstanden in verband met het NK sprint volgende week.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer