Organisatie Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 uit de startblokken

In 2022 is het zover, maar het echte werk is al begonnen voor de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking strijden om de medailles. Tijdens de aftrap van het Overijssels sport- en beweegakkoord vertelden onder andere Claudio Bruggink (voorzitter Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022) en Ruud Verbunt (voorzitter Special Olympics Nederland) over de plannen en de impact van het grandioze sportfestijn dat van 10-12 juni 2022 gaat plaatsvinden in heel Twente.
Twente geeft de sporters een podium om te stralen 
‘Dat is exact de ambitie van Twente, aldus Bruggink. Samen met de 14 Twentse gemeenten, provincie Overijssel, sportverenigingen, organisaties, instellingen, ambassadeurs en het bedrijfsleven stropen we de mouwen op om er een geweldig sportevenement van te maken!’
Speelsteden en Special Olympics Dorp
De ‘speelsteden’ zijn inmiddels in kaart gebracht. 24 Toernooien, een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en de openingsceremonie in het FBK-stadion. Maar daar blijft het niet bij volgens Bruggink. ‘Het doel is om een zo’n groot mogelijke maatschappelijke impact te realiseren. Ook na de Nationale Spelen willen we in Twente iets nalaten, zodat sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking aantrekkelijker blijft.’
Professionaliteit en deskundigheid
Het evenement is groots en dat vraagt om een professionele aanpak. De stichting Special Olympics Nationale Spelen Twente is inmiddels een feit en mag bogen op de nodige deskundigheid. De organisatie is in handen van het projectbureau onder leiding van projectdirecteur Maaike Heethaar: ‘Twente heeft écht alles in huis als het gaat om het organiseren van grootschalige evenementen. Die kennis en expertise willen en gaan we dan ook maximaal inzetten mét natuurlijk ook de Twentse warmte en creativiteit voor deze fantastische atleten’.
Wereldwijde beweging Special Olympics Nederland is samen met meer dan 170 landen onderdeel van de wereldwijde sportieve beweging voor mensen met een verstandelijke beperking. In 1963 door Eunice Kennedy Shriver in het leven geroepen, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy.  Verbunt vertelt vol passie over Special Olympics: ‘de Nationale Spelen is hét grootste multi-sportevenement van Nederland. De atleten vertonen moed, winnen en overwinnen en maken nieuwe vrienden’. Special Olympiër Amy Uuldriks (foto onder, archief) uit Haaksbergen kijkt nu nog met veel plezier terug op haar laatste turndeelname, de vele gouden medailles en de nieuwe vrienden die ze gemaakt heeft.  ‘Ze nemen herinneringen mee voor het leven en groeien als mens, aldus Verbunt.’
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer