Twentse Korfbalschool gaat van start

Dit initiatief komt van Michel Zink (foto 2e l.) en Samantha Schorn-Jonkman (foto 1e l.) allebei korfballers in hart en nieren. Jarenlang zelf op hoog niveau gekorfbald en samen een aantal jaar geleden een start gemaakt voor RTC oost om hierin het oosten de talentontwikkeling op gang te krijgen op verzoek van de korfbalbond. Tevens selecteerden zij ieder jaar een Twents Selectieteam (met spelers en speelsters uit het oosten) en namen ze het op tegen Jong Oranje.

Nu zijn ze beiden bij een club actief als trainer. Na een aantal goeie gesprekken een mooi plan opgezet om een korfbalschool op te richten. Door het hele coronaverhaal is dit in een sneltreinvaart gegaan.

Wat doet de Twentse Korfbalschool?

Op verschillende locaties in het oosten van het land worden er in sessies van 6 weken clinics gegeven door verschillende toptrainers en spelers uit het land. Geen talentontwikkeling maar iedereen die het leuk vindt mag zich hiervoor opgeven. Doel is om de kinderen tot een betere korfballer te maken ieder op zijn of haar eigen niveau. De kinderen krijgen een mooi trainingsshirt om in te trainen en als aandenken aan deelname van de korfbalschool. Er wordt met leeftijdscategorieën gewerkt waaraan een maximaal aantal kinderen deel kan nemen te weten 4 categorieën waarbij plek is voor 12 kinderen per categorie.

De start van de Twentse Korfbalschool zal zijn in Hardenberg bij korfbalvereniging Juventa. Voor 2021 zal erin maart/april een sessie zijn in Almelo bij Achilles en in mei/juni een sessie in Nijverdal bij NKC’51. Voor de periode januari/februari wordt nog gekeken naar een mogelijkheid.

Foto: facebook Michel Zink

Als er bij verenigingen behoefte aan is zal de Twentse Korfbalschool een bijdrage leveren aan het opzetten van een beleidsplan om een lijn te krijgen in de jeugdopleiding. Tevens gaat de Twentse Korfbalschool met een actieve rol proberen om landelijke en lokale bestuurders met elkaar in contact te brengen om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Aanmelden: via facebook Twentse korfbalschool: Kosten 6 trainingen €60,- (incl. trainingsshirt en elke training drinken en gezonde voeding).
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer