Vijf jaar Old Stars Twenterand: de vlag kan in top

Vijf jaar alweer zijn de Old Stars Twenterand met het wandelvoetballen actief en normaal was het tijd voor een feestje. Vanwege de beperkingen tijdens corona tijd is dat even uitgesteld. In ieder geval kan wel de vlag in top voor de kwieke wandelvoetballers. Dat gebeurde onlangs op het sportcomplex Het Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk door toedoen van Joop Schoemaker en Stef Vlap, erkende veldwerkers van gastheer vv Voorwaarts.

In augustus 2015 werd het startschot voor de Old Stars Twenterand gegeven door initiatiefnemer Rein Vos en afstemming met de stichting Zorgzaam Twenterand. Vijf jaar later staat er een kerngezonde organisatie met meer dan 30 leden, die wekelijks trainen onder leiding van de vakbekwame trainers Stef Lamberink en zijn assistent Bernd Bove. De Old Stars Twenterand komen uit alle kernen van de gemeente Twenterand en dat samenspel is op zich al uniek. Behalve op de wekelijkse trainingen zijn de wandelvoetballers actief op diverse toernooien en dat vaak met succes.

 

De onderlinge sociale activiteiten vallen ook in de smaak en daar worden dankzij een stimuleringssubsidie van de gemeente Twenterand ook andere senioren in de gemeente bij betrokken. De interne activiteitencommissie van de Old Stars Twenterand heeft daarvoor een aantrekkelijk programma samengesteld. Eerst moet het corona virus uit beeld zijn en dan worden de activiteiten weer met hernieuwde energie opgepakt.

In afstemming met de gemeente Twenterand en de stichting Zorgzaam Twenterand wordt nagedacht over het uitrollen over Twenterand van de succesvol gebleken formule van de Old Stars. Dat kan eventueel uitgebreid worden naar andere takken van sport. Aan de Old Stars Twenterand is daarbij gevraagd om daarbij als ambassadeurs op te treden bij de realisatie van deze opzet.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer