Niels Kolkman nieuwe hoofdtrainer De Zweef; en nog meer trainersnieuws

* Niels Kolkman is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van De Zweef mannen 1. Hij volgt Rutger Wijkman op, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Niels is een echte clubman die de vereniging en het spelersmateriaal als geen ander kent. Als speler heeft hij18 jaar non-stop deel uitgemaakt van het 1e elftal. Met zijn karakteristieke en aanstekelijk wil om te winnen was hij al die jaren een onmisbare schakel in het team. Al tijdens zijn spelersloopbaan voorzag hij jonge spelertjes van trainingen en coaching tijdens wedstrijden. Een behoorlijk aantal daarvan is nu selectiespeler beschikbaar.
Stapsgewijs nam hij de oudere jeugd onder zijn hoede met als laatste halte het tweede elftal. Met een Houdini-act hield hij in zijn laatste jaar als trainer dit team in de reserve-hoofdklasse zondag. Hierna nam hij even een paar jaar pauze om privé, zakelijk en hobby/passie in balans te krijgen, maar heeft nu toch besloten zijn hart te volgen. Voor Niels, zoals hij zelf zegt, een droom die uitkomt. Er ligt een mooie uitdaging in het verschiet, ons als club positioneren in het zaterdagvoetbal waar we zoals altijd het hoogst haalbare nastreven.
* Mark Dijkstra is ook komend seizoen trainer van BVV Borne. Dijkstra is aan zijn eerste seizoen bezig in Borne daarvoor was hij zeven jaar trainer bij Hector in Goor.
Foto: bvvborne.nl
* René Belt heeft zijn contract bij SV De Lutte met een jaar verlengd. Belt is aan zijn tweede seizoen bezig bij de vierdeklasser.
* Gerard Kocks heeft zijn contract bij Juventa ’12 met twee jaar verlengd. In totaal is Kocks bezig aan zijn derde seizoen bij de club uit Wierden dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de vierde klasse van het zaterdagamateurvoetbal.
* Ook Tim Nijzink  heeft het naar zijn zin bij Voorwaarts V. Hij begint komend seizoen aan zijn vierde seizoen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
* Gerard Bos is ook komend seizoen hoofdtrainer van SV Enter. Hij heeft zijn contract bij zondag vierdeklasser met een jaar verlengd. Hij is nu bezig aan zijn eerste seizoen in Enter.
* Roy Workel begint komend seizoen aan zijn vijfde seizoen bij WVV’34 in Hengevelde.WVV’34 komt uit in de derde klasse van het zondagamateurvoetbal.
* Julian op den Dries blijft ook komend seizoen de spelers van ASV’57 van oefenstof voorzien. Hij is sinds het begin van dit seizoen trainer in Aadorp.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer