Speerwerpen tijdens de Wintergames bij SISU

De afgelopen maanden waren er voor sporters weinig tot geen momenten om je krachten te meten met je clubgenoten. Trainingen gingen gelukkig wel door en iedereen heeft bij z’n trainer zijn uiterste best gedaan om nog beter te worden.  Op woensdagavond 23 december was het dan eindelijk weer mogelijk om tijdens de AABEE Wintergames bij AAV SISU in Almelo een onderlinge wedstrijd speerwerpen te doen voor atleten van 11 tot en met 17 jaar.

Vanwege alle noodzakelijke coronamaatregelen was het beschikbare aantal deelnemers op maximaal 20 gezet, ouders en publiek waren helaas niet toegestaan en de kantine en kleedkamers bleven gesloten. Ondanks deze beperkingen hebben de atleten genoten van een sportieve avond en zelfs de enorme regenbuien werden getrotseerd om hun speren zo ver mogelijk te werpen.

De gezelligheid droop er naast de vele regendruppels vanaf en daar ging het om. Voor sommige atleten was het de 1e wedstrijd waarbij ze met een speer mochten werpen. Vóór hun 11de jaar werpen ze nog met een bal dus was dit extra spannend. Met hulp van mede atleten en de jury verliep ook voor hun de wedstrijd goed. Veel persoonlijke records werden neergezet en daar kunnen ze bij een volgende wedstrijd weer proberen overheen te komen. Alle uitslagen staan vermeld op: www.atletiek.nu/wedstrijd/main/34477/

Maar een hele mooie worp van Paul Geesink (16 jaar) van 36,04 meter met de 700 grams speer is toch wel vermeldenswaard. Bij de volgende Wintergames staat er weer een ander onderdeel op de planning. Hopelijk blijft het dan droog! Wil je een keer mee doen en ervaren hoe een atletiektraining gaat? Kom dan eens kijken op de mooie accommodatie van AAV SISU aan de Kolthofsingel in Almelo of kijk eens op www.sisu.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer