Arjan Visscher opvolger van Niels van ’t Hoog bij Mariënberg

Foto: Bas de Lange, voorzitter van de Technische Commissie Mariënberg en Arjan Visscher voor de Eg Waayman Tribune

Het is de Technische Commissie van voetbalvereniging Mariënberg gelukt om een opvolger te vinden voor de huidige en vertrekkende oefenmeester Niels van ’t Hoog (foto onder). Vanaf het nieuwe seizoen 21/22 zal de 37-jarige Arjan Visscher uit Gramsbergen de Westerparkbewoners gaan voorzien van zijn oefenstof. De trainer, in het dagelijkse leven Accountmanager Noord-Oost Nederland bij Mebin BV, is momenteel nog werkzaam als trainer bij MVV’69 in Marle.

Visscher is daar nu bezig aan zijn derde seizoen. Mede dankzij de jonge en ambitieuze trainer is de club bezig aan een heuse opmars. Totdat Corona roet in het eten gooide maakte Marle het beste seizoen door in haar 51-jarige geschiedenis. Volgens de voetbalkenners mede door de verfrissende en duidelijke aanpak van de trainer die vroeger voetbalde in het eerste elftal van de Krimse Boys (DKB).

Hier zette Visscher ook de eerste schreden op het trainers pad als assistent bij het geel-zwarte vlaggenschip en haalde hij zijn TC 3 / UEFA C. Marle is tevens de club waar Arjan voor het eerst als hoofdverantwoordelijk aan de slag kon. Hij ziet Mariënberg al een stap hogerop en een logische vervolg van zijn nog prille trainerscarrière.

Ondertussen slaagde hij voor zijn TC2 / UEFA B en trainde hij naast MVV’69 nog de A1-junioren van HHC Hardenberg die onder zijn leiding promoveerde van de hoofdklasse naar de 4e divisie. Arjan woont samen in Gramsbergen met zijn vriendin Karlijn en samen hebben ze twee kinderen.

Wederom kiest Mariënberg voor een jonge trainer. “Dat past toch het beste bij de huidige selectie van Mariënberg en is gericht op de toekomst waar talentvolle jeugdspelers dit seizoen en de komende jaren de stap naar het eerste elftal dienen te maken”, weet Bas de Lange, voorzitter van de TC, te melden. “Met Arjan hebben we, denken wij, de juiste trainer gevonden die Mariënberg met dit doel verder kan gaan helpen. Wij hebben er alle vertrouwen in.”

Ook de nieuwe oefenmeester staat te popelen om aan zijn klus bij de trotse derdeklasser te beginnen. Visscher: “Ik wil het maximale uit de selectie van Mariënberg halen, spelers beter maken, zorgen voor een fitte selectie waar met veel passie, plezier en met een herkenbare speelwijze gevoetbald moet gaan worden. Daarbij gebruikmakend met het inpassen van talentvolle (jeugd)spelers.”

Visscher blijft zelf ook niet stilstaan en heeft de ambitie om over enkele jaren te starten met zijn UEFA A opleiding, kortom Mariënberg heeft een trainer gestrikt die wil groeien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer