AZ zet Arne Slot per direct op straat

Bergentheimer Arne Slot is per direct ontslagen als trainer bij AZ. De Alkmaarse voetbalclub zet de coach op straat, omdat hij in gesprek zou zijn met Feyenoord als opvolger van Dick Advocaat die aangegeven heeft dat hij aan het eind van dit seizoen de Rotterdammers gaat verlaten.

De 42-jarige Slot zou zonder medeweten van de leiding van AZ al gesprekken hebben gevoerd met de Feyenoord directie. “Bij AZ willen we een trainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op de groep”, aldus Max Huiberts directeur voetbalzaken bij AZ op hun eigen website.

Slot had nog een contract tot medio 2022. De Overijsselaar was sinds begin vorige seizoen hoofdtrainer in Alkmaar en volgde in die hoedanigheid John van den Brom op (foto). Daarvoor was hij al assistent onder Van den Brom. Slot wordt opgevolgd door zijn assistent Pascal Jansen.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer