Doe mee aan de Almelose Ommetje Bokaal

Sportbedrijf Almelo organiseert in de maand januari een coronaproof wandelcompetitie waar iedereen uit de gemeente Almelo aan deel kan nemen. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen dagelijks een ommetje van minimaal twintig minuten maken. “Door de coronacrisis zien we dat mensen steeds minder bewegen”, zegt Jan Willem Dangremond, wandelcoördinator van Sportbedrijf Almelo. “Zonde! Om het nieuwe jaar goed te beginnen, willen we daarom iedereen uitdagen om in januari elke dag minimaal twintig minuten te wandelen. De grootste fanatiekeling belonen we met een mooie prijs.”

Praktische informatie

Dangremond: “We hebben met de Ommetje-app van de Hersenstichting een eenvoudige app gevonden waarmee je precies kunt bijhouden hoeveel ommetjes je hebt gelopen. Ook houdt deze app een ranglijst bij van alle Almelose wandelaars, want per ommetje verdien je punten. Wie op 1 februari de meeste punten heeft verzameld, gaat naar huis met de eerste Almelose Ommetje Bokaal. Uiteraard is het belangrijk dat iedereen tijdens het wandelen in de eigen buurt de huidige maatregelen naleeft.”

Om de competitie eerlijk te laten verlopen, verstuurt Sportbedrijf Almelo op 1 januari een digitale nieuwsbrief met daarin uitleg over het downloaden van de app en hoe je je in de app kunt aanmelden bij de speciale groep met Almelose wandelaars. Via de website www.wandeleninalmelo.nl kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Belang van bewegen

Wandelen is populairder dan ooit: maar liefst 72% loopt vaker een rondje vanuit huis dan voor de coronacrisis, zo blijkt uit onderzoek van Stichting Wandelnet. De belangrijkste redenen om te gaan wandelen zijn om fit en gezond te worden of te blijven, ter ontspanning en om ‘er even tussenuit te gaan’. Bovendien geeft wandelen energie, helpt het bij onthaasten en verbetert het de creativiteit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer