Fleringen en Hielke aan de Stegge verlengen samenwerking

Hoofdtrainer Hielke aan de Stegge heeft zijn contract bij VC Fleringen met een jaar verlengd. De oefenmeester staat sinds de zomer van 2018 aan het roer bij de Fleringse hoofdmacht en is tot dusverre zeer succesvol. Hielke aan de Stegge zal na de zomer alweer zijn 4e seizoen als trainer van het eerste elftal ingaan.

Hielke begon in 2018 aan de lastige taak om Fleringen uit de 5e klasse te leiden. Na een moeizame eerste seizoenshelft begon het begin 2019 te lopen bij Fleringen. Na een aantal mooie overwinningen op onder andere De Lutte en TVV werd op de laatste speeldag uit bij FC Berghuizen een plekje in de nacompetitie veiliggesteld. In deze nacompetitie moest Fleringen op neutraal terrein aantreden tegen Zenderen Vooruit. Na een spannende wedstrijd wist Fleringen na een zinderende ontknoping via strafschoppen te promoveren naar de vierde klasse.

Het seizoen 2019/2020 mocht Fleringen dus aantreden in de vierde klasse. Verwacht werd dat Fleringen moest gaan strijden tegen degradatie. Niks bleek minder waar. Fleringen deed het goed en met een aantal prachtige overwinningen tegen onder andere EMOS, Rood Zwart en UD Weerselo wisten de Rood-Witten van Aan de Stegge zich stevig te nestelen in de top 6 van de 4e klasse A. Helaas werd in maart de competitie bruut verstoord door toedoen van COVID-19 en was het seizoen ten einde.

Ook dit seizoen is Fleringen weer prima begonnen in de competitie. Met een mooie mix tussen jong en oud is er op sportpark ‘t Reuvekamp altijd wel wat te beleven als het eerste elftal speelt. In september kwam de kers op de taart doordat het eerste elftal thuis op schitterende wijze buurman SV Vasse wist te verslaan. Helaas moest hierna de competitie vanwege het vervelende COVID-19 virus wederom onderbroken worden.

Foto: v.v. Fleringen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer