Gert Huzink na bandenpech dertiende in eerste etappe Dakar 2021

Na een uitstekende zevende plaats in de proloog van Dakar 2021 moest Mandervener Gert Huzink met zijn truck zondag genoegen nemen met een dertiende plek op ruim drie kwartier van winnaar Dmitri Sotnikov. Pascal de Baar, de bestuurder van de tweede truck van het Riwald Dakar team, werd vijftiende. Zaterdag in de proloog werd hij tiende.

In de openingsrit over ruim 620 kilometer, met een daarin een klassementsproef van 277 kilometer reed Huzink geruime tijd op een derde plaats en een hoge klassering lonkte totdat een lekke band roet in het eten gooide. Een bandenwisseling kost normaal ongeveer zeven minuten, maar een haperende krik gooide de bestuurder van truck 511 uiteindelijk ver terug. De Baar kreeg maar liefst te maken met twee lekke banden.

Maandag gaat de tweede etappe van Bisha naar Wadi-ad-Dawasir.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer