Gert Huzink buiten mededinging van start in Dakar 2021.

Gert Huzink was met zijn gedachten alweer in Manderveen. Domme motorpech dwong hem in de tweede etappe de strijd te staken. Maar afgelopen woensdag wisten de monteurs van het Riwald Dakar team het scheurtje in de cilinder weer te repareren. Zij brachten de motor weer aan de praat en Gert Huzink met zijn truck 511 kon donderdag toch weer van start. Buitenmededinging, dat wel.

De reparatie verliep woensdag voorspoedig, maar een niet voorhanden reserve onderdeel dreigde alsnog roet in het eten te gooien. Via via kreeg de trucker het toch voor elkaar om het onderdeel vanuit de startplaats Jeddah naar het bivak in Ryad te krijgen.

Om half vijf arriveerde het onderdeel en acht uur later kon Huzink zich opmaken naar het volgende bivak waar de racekaravaan zich al aan het voorbereiden was op de etappe van vandaag, donderdag. Deze etappe werd gewonnen door de Rus Sotnikov die ook de leiding heeft in algemeen klassement.

Gert Huzink eindigde als tiende op 30.11 minuten en Pascal de Baar eindigde kort achter de Mandervener op 33.54 minuten van de winnaar. De Baar bezet in algemeen klassement ook de elfde plaats op ruim drie uur van de Rus. Beste Nederlander bij de trucks is Martin van den Brink.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer