Set-Up’65 buigt na vijfzetter voor Regio Volleybal Zwolle

De hervatting van de competitie heeft zowel Djopzz Regio Volleybal Zwolle als Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 allebei meteen van de nulpunten verlost. Zwolle mocht er in hun eerste duel van het seizoen twee bijschrijven, Set-Up ’65 één in hun tweede wedstrijd. Het duel kende nogal wat pieken en dalen, mooie lange rally’s werden vaak door slordige serveerbeurten afgewisseld.

Regio Zwolle Volleybal had na een aanvankelijk gelijk opgaand duel in de eerste set het beste van het spel. Een 7-8 achterstand werd door o.a. Siska Hoekstra en Daantje Vennik veranderd in een 11-8 voorsprong. Set-Up kwam terug naar 11-10, echter pareerde Zwolle deze inhaalactie met een serie naar 15-10. Vanaf die tussenstand was Zwolle de dominante ploeg. Via 19-14 en 23-17 werd met 25-18 de winst opgeëist. De eigen score van 13 om 9 en de foutenlast van 9 om 12 waren duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. In de foutenlast zat het forse aantal van 16 foutserves (6 om 10)

In de tweede set ging het vooreerst weer gelijk op (7-8), echter sloeg Set-Up ’65 via twee serveseries na die tussenstand het gaatje voor de ruime winst. Eerst serveerde Marlies Eertman haar ploeg naar 8-15, met daarin een paar prima scores van Martine Stevelink, en vervolgens deed Jorieke Bodde dat nog eens dunnetjes over naar 9-19. Time-outs van Eric Meijer bij 8-12 en 9-17 braken de series niet. Na drie tegenpunten ging Set-Up op 12-19 naar de zijlijn, waarna via de site out scores van o.a. Benthe Olde Rikkert en Jorieke Bodde (nr.3) de setzege met 16-25 werd binnengehaald.

De eigen score van 9 om 18 punten maakte het verschil in het voordeel van de gasten. Inmiddels was er totaal 22 keer fout geserveerd.  Benthe Olde Rikkert was tot dat moment de topscorer met 10 punten.

Nadat beide partijen een set duidelijk voor zich hadden beslist, bleef de uitkomst van de derde set lang ongewis. Teams waren in de eerste helft van de set aan elkaar gewaagd, in zowel de goede als de minder goede kanten van hun spel. Tot aan de tussenstanden 8-10 en 10-12 was er licht voordeel voor de gasten, die via o.a. Froukje Hoenderboom de punten lieten aantekenen. Bij Zwolle was Iris Reinders scorend goed bezig.

In het tweede deel van de set liep Set-Up uit naar 12-16 en 16-21 en leek vlot in veilige haven te komen. De bij Zwolle ingevallen Susan Schut en mid Marianne het Lam – Scholten eisten bij de thuisploeg toen de schijnwerpers op, met veel power sloeg Schut diverse keren raak en Het Lam – Scholten profiteerde via een ‘dankjewel’ bal en met een eerste tempo aanval tilde zij de 16-21 naar een gelijke 22-22 stand.

De twee topscorers van Set-Up beslisten de set. Op 22-23 scoorde Jorieke Bodde, het volgende punt voor de 22-25 setwinst kwam op naam van Benthe Olde Rikkert. De eigen score van 18 om 12 punten maakte Zwolle via de foutenlast van 13 om 4 volledig ongedaan. Benthe Olde Rikkert (foto) en Jorieke Bodde stonden inmiddels op 13 gescoorde punten, Bij Zwolle hadden Siska Hoekstra en Iris Reinders er allebei 8 achter hun naam.

In set vier pakten de teams de gang van zaken uit de eerste twee sets weer op. Namelijk één ploeg was dominant, in dit geval, hoe kan het anders bij een 1-2 achterstand en de wetenschap dat het een vijfsetter werd, Regio Zwolle Volleybal. Susan Schut serveerde de thuisploeg naar een 7-0 voorsprong, Set-Up deed een verwoede poging het verschil van de borden te krijgen (9-6), maar keek vervolgens bij 13-6 weer tegen een ruim verschil aan.

Met een puntje meer of minder dan dat verschil bleef Zwolle aan de leiding, daar zorgden Susan Schut, Nynke Hofstede, Iris Reinders en Marianne Het Lam -Scholten wel voor. Bij 22-14 was het verschil tot 8 punten opgelopen. De 25-16 via een mooie omloopscore betekende verlengen.

De eigen score van 18 om 10 besliste de set voor Regio Zwolle Volleybal, dat ook een lagere foutenlast had. En ten opzichte van de vorige sets bleven de foutserves (totaal 6 in deze set) ook binnen de perken. Jorieke Bodde had inmiddels 16 keer gescoord, bij Zwolle was Nynke Hofstede met 11 treffers tot dan het succesvolst.

Zwolle pakte in de vijfde set via Bjorna Gras en Nynke Hofstede na een 1-3 achterstand een 4-3 voorsprong waarop Set-Up trainer/coach Brahim Abchir zijn ploeg om zich verzamelde. De 5-5 van Froukje Hoenderboom werd door Zwolle via een aantal kill-blocks, een ace van Bjorna Gras en een powerdreun van Susan Schut veranderd in 10-5. De time out van de gasten op die stand bracht geen wijziging. Zwolle denderde door naar 12-6 en 14-7, gaf op die stand met een foutserve nog een puntje weg, waarna Marianne Het Lam – Scholten met een eerste tempo bal de 15-8 en 3-2 winst definitief maakte.

De eigen score bedroeg totaal 70 om 55 punten, de foutenlast 37 om 33 punten, waarvan totaal 40 foutserves. Jorieke Bodde werd met 17 punten topscorer, Benthe Olde Rikkert scoorde er 15. Hun collega Martine Stevelink (foto boven) was blokkerend (5 blokpunten) goed op dreef, net als de ingevallen Elyne Nijhuis, die er ook drie voor haar rekening nam. Bij Zwolle werd Susan Schut met 14 treffers topscorer en kwamen Nynke Hofstede (12 punten), Marianne Het Lam – Scholten (12 punten) en Iris Reinders (11 punten) ook in de dubbele cijfers.

Tekst bron: VizierOpVolleybal.nl

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Fotorapportage Rudy van ’t Rood: Set-Up’65 – Regio Volleybal Zwolle