Nu is het echt over en uit voor Gert Huzink

Na opnieuw mechanische problemen met zijn hybride Renault-truck, heeft Gert Huzink definitief moeten besluiten zich terug te trekken uit Dakar 2021. Na verlies van kostbare tijd door een weigerende krik en motorpech kort na de start in de tweede is deze 43ste editie voor de Mandervener op een zware teleurstelling uitgelopen.

Na de motorpech in de tweede etappe dacht Huzink toen al aan opgeven. De reparatie duurde enkele dagen en toen was een klassering niet meer mogelijk. Hij startte nog wel in de Experience klasse buiten mededinging met als doel een goede dag klassering neer te zetten.

Afgelopen zondag sloeg het noodlot opnieuw toe en in de duinen van Saoedi-Arabië was herstel niet meer mogelijk. Noodgedwongen moest hij en zijn bemanning de nacht in de woestijn doorbrengen en in de vroege ochtend van maandag werd hij door de service wagen van het Riwald Dakar Team naar het bivak gebracht.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer