Eurosped thuis onderuit tegen Regio Zwolle Volleybal

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Eurosped kon niet lang nagenieten van de mooie overwinning op Apollo 8 van afgelopen zondagmiddag, want gisteravond moesten ze alweer in Vroomshoop aantreden tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal.  Beide teams begonnen de herstart van het seizoen met een 3-2 zege. Beide teams hebben in elk geval laten zien over de nodige vechtlust te beschikken, door een achterstand om te buigen in winst via de tiebreak.

Ook dit duel zal voor beide ploegen geen eenvoudige klus worden, maar uiteraard zullen ze weer alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten. In deze en de nog komende wedstrijden zal blijken welk team het beste door de corona periode is gekomen. Met Zwolle waren ex-Eurosped speelsters Kim de Wild en Marianne Het Lam – Scholten terug in Het Punt in Vroomshoop.

Zwolle speelde in de eerste twee sets met veel servedruk, hetgeen de thuisploeg passend keer op keer in de problemen bracht. Vooral in de tweede set werd dat duidelijk. Zwolle had de betere start in de wedstrijd en kwam in de eerste set vlot op een 2-8 voorsprong. Onder andere Evie van Kerkvoorde (foto intro, 15) zorgde ervoor dat het verschil terugliep en bij 10-11 en 11-12 was het verschil nog maar één puntje. Power-uithalen van Susan Schut dwongen Eurosped bij 11-14 in de time out, Zwolle scoorde middels een blok van Marianne Het Lam Scholten het eerste punt na die pauze (11-15). Eurosped knokte zich terug naar 16-18, kreeg toen een serie van Bjorna Gras tegen en kwam op een schier onoverbrugbare achterstand van 16-24. Met een foutserve, een ace en een foutserve werd de set met 18-25 afgesloten.

De 1-4 achterstand in de tweede set had Eurosped bij 4-4 weggewerkt, vervolgens was de servedruk van de gasten via Iris Reinders (diep diagonaal) te veel van het goede voor de passlinie van de thuisploeg. Iris serveerde Zwolle naar 4-8 (2 aces), onder andere Susan Schut sloeg haar ploeg daarna naar 6-12. Bij 9-15 zette Eurosped de inhaalrace in, met scores van Evie van Kerkvoorde en Lisanne Baak. Ze kwamen bij 14-15 op één puntje afstand.

Lisanne Baak (foto boven) hield haar ploeg in de race met scores voor 15-18 en 16-19, Nynke Hofstede maakte met een paar aces daarna 16-22 en serveerde na de time out op die stand fout. Een ace en een foutserve verder stond het 18-23. Wies Bekhuis, zij had in deze set de spelverdeling van Charlot Vellener overgenomen, en Jolien Knollema scoorden voor de 22-24 tussenstand. Trainer/ coach Eric Meijer van Zwolle nam een time out, Iris Reinders verzilverde daarna het setpoint voor de 0-2 stand.

Eurosped bouwde met Charlot Vellener op spelverdeling en spelverdeelster Wies Bekhuis op de diagonaal in de derde set een kleine voorsprong op (7-5), Zwolle maakte dit door een serie van Nynke Hofstede met o.a. twee aces ongedaan (7-9), waarop Eurosped zich het initiatief weer toe-eigende middels een serveserie van Lisanne Baak en harde rake klappen van Jolien Knollema (15-9), met in die serie een Zwolse time out bij 12-9, die geen resultaat opleverde.

De servedruk bij Zwolle was een stuk minder geworden en  de passlinie bij Eurosped had meer grip op de opslagen gekregen. Op 19-13 ging Zwolle opnieuw de time out in, slordig spel aan weerskanten van het net, met veel scores voor de tegenpartij, brachten de score op 21-16. Lisanne Baak rondde een mooie lange rally af (22-16) en na 22-18 zorgde een technische fout, een ace van Evie van Kerkvoorde en een in het net geslagen aanval van de gasten voor de 25-18 en 1-2 setstand.

Eurosped zag in de vierde set met een veelvuldig scorende Jolien Knollema, bij 8-9 had ze al zes keer raakgeslagen, een 5-3 voorsprong verloren gaan (5-7, 8-9) door o.a. een goede serveserie van Bjorna Gras. Lisanne de Krosse blokkeerde Zwolle naar 8-11, bij 8-12 haalde Diane Rademaker de thuisploeg naar de zijlijn. Iris Reinders (foto, 6)  hield Zwolle met haar doeltreffende linker aan de leiding (9-13, 11-14).

Na 12-16 kwam Eurosped sterk opzetten en mede door een aantal Zwolse kadootjes konden ze met 18-17 de leiding overnemen. Jolien Knollema en Iris Reinders tekenden voor veel punten in de gelijk opgaande fase tot 23-24. Het set- en matchpoint ging door een foutserve verloren (24-24), Marly Bak zette Zwolle daarna opnieuw op matchpoint (24-25), waarna een blok van Marianne Het Lam -Scholten en Sanne Konijnenberg voor de set- en wedstrijdwinst zorgde.

Deze 1-3 zege bezorgt Zwolle de koppositie met vijf punten uit twee wedstrijden, Eurosped blijft op twee punten staan en bezet de zesde plaats. Helaas kunnen we u geen persoonlijke- en/ of team totaalscores geven omdat volgens de livescore de wedstrijd nog niet begonnen was toen de livestream al ten einde was. We turfden zo’n twintig punten voor Jolien Knollema.

Bron: vizieropvolleybal.nl