Gerjan Heerkes ook komend seizoen trainer van Wevo’70

Gerjan Heerkes staat ook komend seizoen aan het roer van het eerste vrouwenteam van Wevo’70. De trainer/coach uit Beerzerveld begint dan aan zijn vierde seizoen bij de Weerselose volleybalsters. Wevo’70 komt momenteel voor het tweede achtereenvolgende jaar uit in de Eerste Divisie, het op twee na hoogste niveau van Nederland. Heerkes leidde zijn team twee seizoenen geleden naar dat, in Weerselo nooit vertoonde niveau, en afgelopen seizoen maakte Wevo’70 daarin een verpletterende indruk door als tweede te eindigen.

Promotie naar de (uitgebreide) Topdivisie was daarmee ruimschoots binnen maar Wevo’70 zag daar in het jubileumjaar (de club bestaat sinds 1 december 2020 50 jaar) van af omdat het team een flinke verjongingskuur onderging. Gerjan Heerkes nam de taak op zich een nieuw team te smeden en leek goed op weg.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden overtuigend gewonnen, waarna een nederlaag volgde tegen koploper Sudosa. En toen kwam door corona abrupt een voorlopig eind aan het seizoen en het is nog hoogst onzeker wanneer en of dit nog een vervolg krijgt.

Voor de technische commissie van Wevo’70 was dit echter geen reden af te wachten en ging het gesprek met de trainer/coach aan. De conclusie van beide partijen was dat ze het volste vertrouwen in elkaar hebben en dat ze dus een verlenging van de verbintenis voor komend seizoen zijn aangegaan.

Bron en foto’s persbericht Wevo ’70/vizieropvolleybal.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer