Invaller Huntelaar zorgt ervoor dat FC Twente niet opnieuw kan stunten tegen Ajax

FC Twente heeft donderdagavond niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen tegen Ajax. Ruim een maand geleden zorgde Ron Jans en zijn team voor een daverende verrassing door in de Johan Cruijff Arena de Amsterdamse koploper een 1-2 te bezorgen, dit keer was het in de Grolsch Veste, bij de stand van 1-1 kort voor tijd, invaller Klaas Jan Huntelaar die twee kansen kreeg en die voor 100 procent benutte.

FC Twente begon niet goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten kreeg de Enschedese formatie direct al twee dreunen te verwerken. Eerst viel Vaclav Cerny met een forse blessure uit en in de zevende minuut, met een man minder op het veld, sloeg Ajax direct toe. Oosterwolde zette bij een voorzet van Antony te weinig druk op zijn tegenstander, waardoor Julio Pleguezuela mistastte en Sebastien Haller ongehinderd kon inkoppen. Dit was tevens de ruststand.

Na een uur spelen had Jans al zoveel wissels toegepast dat er, ten opzichte van het begin, op vijf plaatsen andere spelers stonden. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisclub toch op gelijke hoogte door een doelpunt van Pleguzuela, maar in de 90ste en 91ste minuut trok de ploeg van Ertik te Hag toch aan de langste eind door twee doelpunten van Huntelaar.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer