Voorbeschouwing eredivisie volleybal bij de dames

Veel is er nog niet van te zeggen, van wat er allemaal te gebeuren staat met de wedstrijden van dit weekend in de Eredivisie bij de dames. In twee van de vier partijen komen namelijk teams voor het eerst na de herstart in actie. Laudame Financials VCN speelt zelfs haar eerste wedstrijd van het seizoen, terwijl tegenstander Eurosped na verplichte maandenlange corona pauze aan haar derde wedstrijd binnen één week moet beginnen.

Na Apollo 8 en Regio Zwolle Volleybal thuis staat voor Eurosped nu de reis naar Capelle op het programma. Minder goede herinneringen heeft de ploeg van Diane Rademaker aan tegenstander VCN, immers in het bekertoernooi van 2019/2020 werd Eurosped in de kwartfinale door Laudame Financials VCN, toen koploper in de Topdivisie, met 3-0 uitgeschakeld. We denken dat daar nog een appeltje te schillen is, ongetwijfeld zullen er revanchegevoelens zijn.

De wedstrijd in Capelle begint om 20:00 uur.

Apollo 8 heeft meteen na het verlies van vorige week zondag tegen Eurosped de kans om te bewijzen dat ze zich met die nederlaag een beetje, misschien wel een beetje veel, vergist hebben. Op bezoek komt namelijk Djopzz Regio Zwolle Volleybal, dat afgelopen woensdag met 1-3 in Vroomshoop won.  Bij de thuisclub maakt Ilona ter Avest (foto, nr.11) weer haar opwachting. Zij keert terug na een kortstondig avontuur uit Turkije om De wedstrijd in Borne begint om 20:00 uur.

Lammerink Installatiegroep Set- Up ’65 krijgt FAST op bezoek. FAST verloor vorig jaar op 11 oktober met 3-0 (22, 23, 18) in Sneek. Set-Up speelde twee wedstrijden en leed twee nederlagen, Met 3-1 tegen TTP op 11-10-2020 en met 3-2 bij Zwolle afgelopen zaterdag.

FAST kreeg van de Nevobo een week respijt om de competitie te hervatten omdat de volleybalcombinatie uit Limburg en Noord-Brabant twijfelde over het spelen in de hervatte competitie. Bestuur, speelsters en staf stelden zich de vraag of het ethisch is te spelen onder de huidige corona-omstandigheden. Na veel wikken en wegen is besloten gehoor te geven aan het (dringende) verzoek van de volleybalbond. Liever had FAST de herstart langer uitgesteld, maar daaraan werkte de Nevobo niet mee omdat wegens het belang van de internationale kalender geen later competitieslot geduld werd.

Set-Up heeft in het resterende ‘flits’ seizoen nog zes wedstrijden te gaan, FAST nog zeven, en beide teams zullen hun uiterste best doen om daarin zo hoog mogelijk te eindigen, en wie weet voor een stunt te zorgen door een plaatsje bij de eerste vier (die in de kampioenspoule spelen betekent) te verwerven.

In de degradatiepoule gaat het nergens meer om omdat er geen degradatie uit de Eredivisie is dit seizoen. Dat wordt zo’n beetje een spek en bonen competitie na het reguliere seizoen ter voorbereiding op het volgende.

De wedstrijd begint om 17:00 uur.

Sliedrecht Sport, vorige week met 1-3 de baas over het Talentteam, krijgt zaterdag VC Sneek op bezoek. Het wordt voor Sneek de eerste wedstrijd na de herstart van het seizoen. Zij zijn de virtuele koploper na één wedstrijd, het gewonnen duel vorig jaar in oktober tegen FAST.

Sliedrecht Sport tegen Sneek spreekt altijd tot de verbeelding en heeft al jaren de naam om een spannend duel te zijn, al is dat menig keer ook niet uitgekomen. Vooral in Sneek had Sliedrecht het vaak moeilijk, wie weet hoe het nu zal gaan als de tribunes in De Basis leeg blijven en een deel van het thuisvoordeel via hun fans verloren gaat omdat deze thuis op de bank of achter de keukentafel de wedstrijd zitten te volgen.

De wedstrijd begint om 20:00 uur.

De stand is thans:

01. Regio Zwolle Volleybal 2-5

02. Apollo 8                       2-4

03. VC Sneek                     1-3

04. Sliedrecht Sport          2-3

05. Talent team                 2-3

06. Eurosped                    2-2

07. Set-Up ’65                  2-1

08. VCN                            0-0

09. FAST                           1-0

10. Peelpush neemt niet meer deel aan deze reguliere competitie.

Alle wedstrijden zijn via de livestream op volleybal.nl te volgen.

Bron: Vizier op Volleybal

Foto Ter Avest archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer