Zware knieblessure Vaclav Cerny betekent einde seizoen; Abass speelgerechtigd

Wat iedereen donderdagvond na vijf minuten al dacht in de wedstrijd tussen FC Twente versus Ajax, de knieblessure van Vaclav Cerny is zo ernstig dat hij dit seizoen niet meer in actie komt voor de formatie van Ron Jans. Hij kwam na een flitsende actie ongelukkig terecht en moest direct gewisseld worden. Het is zijn tweede zware knieblessure in zijn voetballoopbaan. Eerder, toen hij nog voor Ajax uitkwam, scheurde hij zijn rechterkruisband af.

Het wegvallen is niet alleen een persoonlijke tragedie voor de speler zelf, maart noopt FC Twente wel om op korte termijn op zoek te gaan naar een nieuwe aanvaller. De transfermarkt sluit op 31 januari.  Een lichtpuntje voor Jans voor de komende de wedstrijd in Groningen is, dat Issah Abass, eindelijk, speelgerechtigd is. De 22-jarige Ghanees, die van het Duitse FC Mainz overkomt, traint zaterdag mee bij de afsluitende training. Hij speelt tot het eind van dit seizoen op huurbasis voor De Tukkers.

Foto: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer