Apollo 8 wint topper van Regio Zwolle Volleybal met 3-0

Apollo 8 heeft zich prima hersteld van de 3-2 nederlaag van vorige week tegen Eurosped en heeft in de Eredivisietopper tussen de nummer twee (Apollo 8) en de nummer één (Djopzz Regio Zwolle) revanche op zichzelf genomen.

De ploeg van Thijs (foto) en Bart Oosting was erop gebrand de nederlaag van vorige week recht te zetten en ze deden dat twee sets lang met veel machtsvertoon. Even leek het erop dat het daarna in de derde set de verkeerde kant op zou gaan, maar nu kon de Bornse ploeg een achterstand van een punt of tien inlopen en alsnog in winst omzetten.

Twee keer had Apollo 8 in het begin van de eerste set een kleine voorsprong genomen (5-2, 6-4) voordat Zwolle de stand bij weer 8-8 gelijktrok. De 10-8, 13-10 en 15-11 waren de aanloop naar een handvol punten verschil bij 17-12. Rianne Vos, Tess de Vries, Juliët Huisman (nr. 5 intro en Eline Gommans droegen hun steentjes bij in deze scores, bij Zwolle nam Iris Reinders een aantal punten voor haar rekening.

Na 17-12 ging Zwolle aan het inhalen, Marly Bak wist de vloer in de Veste goed te vinden (17-15), waarop Apollo naar de zijlijn ging. Zwolle kwam terug tot aan 19-18, kreeg echter de aansluiting niet voor elkaar omdat de rally daarvoor middels een foutserve geen doorgang vond. (20-18). Juliët Huisman en Tess de Vries bouwden het verschil uit naar 22-18, Eline Gommans zette de thuisploeg met twee kill-blocks op 24-19, waarop Rianne Vos, na een mooie verdedigende actie van libero Florien Reesink de set afmaakte.  De 25-19 was een prima start.

Regio Zwolle pakte in de tweede set via o.a. Marianne Het Lam-Scholten een 2-5 voorsprong, had echter geen passend antwoord op de servedruk van Eline Gommans die de Bornse ploeg naar 8-5 serveerde. Bij 10-7 ging Zwolle de time out in, de eerste twee punten daarna waren voor Apollo (12-7), dat een goede en mooie fase in deze set had. Langzaam maar zeker werd het verschil groter, Carlijn Koebrugge stond een prima potje te blokkeren, Eline Gommans scoorde via de omloop en Tess de Vries ramde de ballen er vanaf de buitenklant in.

Bij 17-10 ging Zwolle voor de tweede keer naar de kant. Twee aces tilden het verschil daarna naar 19-10, Apollo zat op rozen, die deze keer geen doornen meer hadden. Zwolle kon wat punten nog tegen scoren (20-13) maar het verschil bleef te groot om de thuisploeg de kriebels te bezorgen. Met een bal in de brievenbus zette Rianne Vos haar ploeg op setpoint bij 24-15, spelverdeelster Fleur Meinders scoorde met een tweede bal het winnende punt. De 25-15 betekende 2-0 in sets.

De derde doorgang leek van iedere spanning te worden ontdaan toen Regio Zwolle aan de lopende band punten liet noteren. Even leek erop dat de wedstrijd dezelfde kant op zou gaan vorige week tegen Eurosped. Het zou toch niet dat een 2-0 voorsprong het struikelblok voor een zege zou worden?

Zwolle schoot uit de startblokken in de derde set, Iris Reinders serveerde de gasten naar 0-5, bij 2-8 haalde Thijs Oosting zijn ploeg naar de kant, echter had dat vooreerst maar weinig effect. Zwolle liep in volle vaart uit naar 4-14, Nynke Hofstede blokkeerde raak, Iris Reinders sloeg raak en Apollo gaf wat verlate december kadootjes weg. Apollo moest weer in de achtervolging na de 4-14 tussenstand en deed dat met verve.

Met een knappe serve serie en mooie scores kregen ze Zwolle uit het scorend ritme, puntje voor puntje werd het verschil kleiner, de eerste tussenstop bij de inhaalrace was bij 10-14, time out Zwolle, de tweede bij 13-15, time out Zwolle en de gelijkmaker door Lisa Louwrink volgde bij 17-17. De op spelverdeling ingevallen Kim Klein Lankhorst was op 16-17 aan serve gekomen en maakte met haar opslagen het verschil naar 20-17.

Zwolle zat op dat moment heel erg in de hoek waar de klappen vielen, Rianne Vos deelde er nog een paar uit (22-18), Iris Reinders en Susan Schut brachten de spanning nog een beetje terug door bij 23-21 op twee punten verschil te komen. Tijd voor een Bornse time out. Het kill-block van het duo Gommans/ Huisman (op foto nr. 5) was precies wat Apollo nodig had om op matchpoint te komen, de uitgeslagen aanval van Zwolle besliste de strijd met 25-21. Van 4-14 naar 25-21, een score van 21 om 7 punten.

Bij Apollo 8 was Rianne Vos met 14 treffers de topscorer, Marianne Het lam – Scholten scoorde 9 keer voor Regio Zwolle. De eigen score was 52 om 39 punten, op alle scorende onderdelen had Apollo vier à vijf punten voordeel.

Bron: VizieropVolleybal.nl

Foto’s (archief): sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer