FC Twente geeft na rust in Groningen 0-2 voorsprong weg en mag achteraf blij zijn met een punt

Het was zondagmiddag voor FC Twente in Groningen tegen de FC Groningen een wedstrijd met twee verschillende helften. Zonder de geblesseerde spelers Vaclac Cerny en Jyaden Oosterwolde en de nog niet top fitte Wout Brama, begon de ploeg van Ron Jans voortvarend aan de wedstrijd.

Uit een corner in dertiende minuut van Gijs Smal kopte verdediger Dario Dumic de bal fraai tegen de touwen. De 19 jarige Thijs van Leeuwen toonde vanaf het begin een waardige vervanger is van Cerny. Uit de omschakeling kwam de bal via Zerrouki en Illic de bal bij Van Leeuwen die Sergio Padt het nakijken gaf. Het was zijn tweede doelpunt in de hoofdmacht. Eerder scoorde hij na een invalsbeurt tegen ADO Den Haag.

De tweede helft was duidelijk een ander verhaal voor FC Twente. Na amper twee minuten had de thuisclub de achterstand al verkleind tot 2-1 door een doelpunt van El Massaoudi. Deze speler bleek ook in het verdere verloop duidelijk een kwelgeest te zijn voor de Tukkers. FC Groningen kwam in de 66ste minuut naast FC Twente door een doelpunt van Strand Larssen die Kik Pierie aftroefde. Na negentig minuten spelen mogen de gasten, gezien het spelbeeld na rust, blij zijn met een punt.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer