Net geen podiumplaats voor Jorien ter Mors op EK sprint

Het is Jorien ter Mors niet gelukt om tijdens het EK sprint in Heerenveen een podium plaats te veroveren. Na vier afstanden belandde de Enschedese op de ondankbare vierde plaats. De eerste afstand deze dag, de 500 meter, was zij met een tijd van 38,07 seconden een fractie sneller dan gisteren. Toen liet zij een tijd noteren van 38,08 seconden.

Op de afsluitende 1000 meter moest zij in een rechtstreeks duel proberen af te rekenen met haar  teamgenoot Jutta Leerdam. Zaterdag werd zij nog winnaar in een tijd van 1.14,10 seconden, vandaag was zij duidelijk minder snel en met haar tijd van 1.14,46 seconden moest zij haar meerdere erkennen in de latere Europees kampioen Jutta Leerdam, 1.14,00 seconden.

Goud dus voor Leerdam. De tweede plaats ging naar de Russin Angelina Golikova en het brons ging naar de tweede Nederlandse Femke Kok.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer