Heracles Almelo door Feyenoord uitgeschakeld voor de beker

Voor Heracles Almelo is het bekertoernooi ten einde. Op bezoek bij Feyenoord kwam de ploeg van trainer Frank Wormuth verrassend op voorsprong en had het hoop op een bekerstunt. Uiteindelijk bleken de Rotterdammers toch te sterk en zijn de achtste finales van de KNVB Beker het eindstation voor Heracles. In De Kuip trok de ploef van Dick Advocaat met 3-2 aan het langste eind.

Wormuth had zijn ploeg op verschillende plaatsen flink gewijzigd mede met het oog op het drukke programma van de Almeloërs. Zaterdag wacht thuis zSC Heerenveen en op dinsdagavond staat het Overijsselse onderonsje in Zwolle met PEC op het programma.

Ondanks al die veranderingen kwam Heracles goed voor de dag. Het speelde de laatste twee wedstrijden bij Feyenoord knap gelijk en ook dit keer lieten de bezoekers zien dat het menens was. Direct vanaf de aftrap speelde Azzaoui zichzelf geweldig vrij en zette Delano Burgzorg oog in oog met Marsman, maar het wippertje van de vervanger van Bakis werd ternauwernood gekeerd door de oud-doelman van onder meer FC Twente en Go Ahead Eagles.

De tandem Azzaoui en Burgzorg was bij de tweede poging wèl succesvol. Azzaoui stuurde Burgzorg, op randje buitenspel. de diepte in, stuurde Marsman met een geniale schijnbeweging de verkeerde kant. Het doel was daarna leeg en afronden bleek een koud kunstje. Sinisterra voorkwam diep in blessuretijd van de eerste helft echter dat Heracles met een goed gevoel aan de thee kon.

De gelijkmaker was voor Feyenoord het teken het tempo in het tweede bedrijf wat op te schroeven. Een treffer van Burgzorg werd afgekeurd vanwege buitenspel en aan de andere kant tikte Blaswich een schot van Haps via de lat over. Advocaat had in de rust Linssen binnen de lijnen gebracht, dat al gauw een gouden zet bleek. De kleine aanvaller deed zijn voormalig werkgever pijn met een verdekt schot in de korte hoek: 2-1.

Het geloof in een bekerstunt ebde langzaam weg aan Almelose zijde. Wormuth probeerde nog wat te forceren met het inbrengen van topschutter Vloet, hij verving Van der Water en de rappe aanvaller Cijntje. Maar Feyenoord had de touwtjes volledig in handen en maakte er vijf minuten voor het einde zelfs nog 3-1 van via Geertruida. Diep in blessuretijd zorgde invaller Adrian Szöke alsnog voor de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat om een verlenging uit het vuur te slepen.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer