Strijd om Top 4 positie in Eredivisie volleybal bij de vrouwen gaat verder.

In dit korte, maar heftige reguliere ‘sprintseizoen’, dat bij de dames bestaat uit maximaal acht wedstrijden, kan het verlies van één wedstrijd, waarin geen punten worden behaald, al een behoorlijke kloof betekenen en kan het een hele klus worden om die achterstand in het resterend deel van dit korte seizoen weer goed te maken om bij de bovenste vier te eindigen. De wedstrijden gaan om plaatsing voor het titelgevecht. In de degradatiepoule is het meer een voorbereiden op het volgend seizoen.

De stand:

01. Apollo 8                                                 3-7

02. Sliedrecht Sport                                     3-6

03. Djopzz Regio Zwolle                              3-5

04. VC Sneek                                                2-3

05. Talent Team Papendal                            2-3

06. FAST                                                       2-3

07. Eurosped                                                2-2

08. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 3-1

09. Laudame Financials VCN 0-0.

Een van de ploegen die bij de top vier werd verwacht is Team Eurosped uit Vroomshoop. Winst op Apollo en verlies tegen Regio Zwolle leverden twee punten op, voor de ploeg van Diane Rademaker is de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Ede tegen het Talent Team Papendal en de inhaalwedstrijd van volgende week woensdag tegen VCN in Capelle uitermate belangrijk om de aansluiting met de Top 4 te behouden.

De grootste pechvogel van het seizoen is nu al Alaska Zwaanswijk. Ga d’r maar aan staan, debuteren op Eredivisieniveau en dan met een zware knieblessure uitvallen en wel een jaar revalidatie nodig hebben om te herstellen van de knieoperatie aan haar meniscus en de vervanging van een kruisband. Gelukkig voor Team Eurosped konden ze Dagmar Boom weer inlijven ter aanvulling van de selectie. Bij Eurosped is ook Anneclaire ter Brugge niet wedstrijdfit.

TTP won vorig jaar oktober thuis van FAST en verloor bij de herstart van Sliedrecht Sport. Zij zullen willen laten zien dat ‘doortrainen’ tijdens corona hen heeft geholpen om meer weerstand aan de topteams uit de Eredivisie te geven.

TTP vs. Eurosped begint om 17:30 uur.

De begintijd van Sliedrecht Sport vs. Djopzz Regio Zwolle Volleybal werd van 20:00 uur naar 16:00 uur verzet i.v.m. de invoering van een avondklok door het kabinet. Het is het duel tussen de nummer twee en drie van de ranglijst, dat eigenlijk door beide partijen moet worden gewonnen om zeker te blijven van een Top 4 notering. Beide teams verloren van Apollo 8, hetgeen op het eerste gezicht twee aan elkaar gewaagde teams zou kunnen betekenen. Echter lijkt de inzet op een zege van Sliedrecht Sport logischer en meer kans op winst. De regerend landskampioen, beker- en supercupwinnaar zal zich in de Basis niet voor de tweede keer de kaas van het brood willen laten eten.

Sliedrecht Sport vs. Regio Zwolle Volleybal begint om 16:00 uur.

De Twentse derby tussen Apollo 8 en Set-Up ’65 kan de ploeg uit Borne aan de leiding houden of de gasten de eerste winst van het seizoen bezorgen. Apollo herstelde zich tegen Zwolle (foto archief) voorbeeldig van het dipje tegen Eurosped, Set-Up speelde thuis niet best tegen FAST en ging afgelopen zaterdag hard onderuit. Maar een derby is anders, zegt men. Daar komen krachten vrij die normaal niet aangesproken worden, zegt men. Voor Set-Up is dat te hopen, Apollo zal eenvoudigweg willen aanknopen bij het niveau van vorige week tegen Zwolle. Om zo de winst in de Veste te houden.

Apollo 8 vs. Set-Up ’65 begint om 20:00 uur in Borne.

Alleen voor Laudame Financials VCN moet het seizoen 2020-2021 nog beginnen. Zij hadden vorige week met een ‘code geel afzegging’ van Eurosped te maken en speelden ook eerder nog geen duel. De ploeg heeft al wel ervaring tegen tegenstanders op het hoogste niveau, vorig seizoen in de beker wel van Eurosped en Sneek gewonnen, maar was Sliedrecht in de finale een maatje te groot.

Tegenstander FAST gaf vorige week een indrukwekkend visitekaartje af tegen het matig presterende Set-Up ’65 en vertrok met een 1-3 zege uit de Schalm. Of het ook zal lukken om de tweede uitwedstrijd met succes af te sluiten en de wens om de aansluiting bij de Top 4 te behouden waarheid te laten worden?

VCN vs. FAST begint om 17:00 uur.

Wegens het niet deelnemen aan dit reguliere seizoen van Peelpush heeft VC Sneek aanstaand weekend een snipperdag. Alle wedstrijden zijn via de livestream te volgen op Volleybal.nl.

Bron: VizierOpVolleybal.nl. Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer