FC Twente verliest voor de vijfde keer op rij, een negatief clubrecord

FC Twente van Ron Jans kreeg zondagmiddag op eigen veld wel de meeste kansen, maar vergat deze te verzilveren. VVV kreeg daarentegen nauwelijks kansen, maar scoorde wel en nam de drie punten mee naar Limburg. Het was de vijfde nederlaag op rij in eigen huis voor Twente, een negatief clubrecord.

Al binnen vier minuten had Danilo Twente al op voorsprong kunnen zetten, maar zag doelman Thorsten Kirschbaum de bal uit zijn doel houden. Twente bleef de betere ploeg en bleef aanvallen. Smal probeerde het ook, maar zag de doelman redden en kort daarna deed hij dat opnieuw, nu op een schot van Danilo. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft, was er het eerste schot op doel van FC Twente, maar de inzet van Zinedine Machach leverde voor Joël Drommel geen enkel probleem op.

Na rust was het beeld hetzelfde. Smal was na een uur het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn boogbal ging net over de lat. Na ruim een uur maakte Luciano Narsingh zijn debuut voor de Enschedeërs, waarbij ook Godfried Roemeratoe het veld in kwam. Kort daarna was de beste kans voor Danilo. Smal vond de spits, maar die raakte de bal niet goed en tikte net naast.

Twintig minuten voor het einde was Torino Hunte dicht bij de 0-1. Drommel wist de bal met een goede redding uit zijn doel te houden. Even later was het wel raak voor de invaller van de ploeg van Hans de Koning. Waar Twente vergat te scoren, deed Hunte dat wel. Hij schoot hard en hoog de 0-1 achter Drommel. Twente ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg geen grote kansen meer.

De nederlaag was de vijfde op rij in eigen huis. In 1966 en 2004 gebeurde het al eens dat Twente vier keer op rij verloor. Vijf keer kwam nog nooit voor. Ajax, Sparta, AZ en RKC waren dit seizoen te sterk in Enschede en daar komt nu dus VVV bij.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer