Heracles Almelo wint opnieuw van sc Heerenveen

Heracles Almelo heeft voor de tweede keer dit seizoen drie punten overgehouden aan de duels met sc Heerenveen. Thuis leek het matige duel zaterdagavond te eindige in een doelpuntloos gelijkspel, maar dankzij een bevlieging van het duo Kutucu en Burgzorg (foto) won de thuisploeg in de slotfase met 1-0.

In een saaie eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht en was het voornamelijk aftasten van beide kanten. Heracles had na vijf minuten op een voorsprong moeten komen via Van der Water, die na een hakbal van Vloet oog-in-oog stond met Mulder, maar de rechtsbuiten schoot van dichtbij hoog over.

Even later waren de rollen omgedraaid.  Nu bracht Van der Water Vloet in stelling, maar de middenvelder mikte een meter over het doel Mulder. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er weinig in Almelo. Het enige wapenfeit van de bezoekers kwam van Van Bergen, maar zijn inzet was te slap om Blaswich te verrassen.

Na rust kwam de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Burgzorg schoot ruim voorlangs na voorbereidend werk van Azzaoui, die er na een half uur werd vervangen door de nieuwe huurling Kutucu, die voor het eerst zijn opwachting maakte voor de Almeloërs. De Turkse spits stuurde koud in het veld Burgzorg weg, die op zijn beurt de vrijstaande Vloet niet wist te vinden waardoor de kans verkeken was.

Het spelbeeld in de tweede helft was een kopie van de eerste 45 minuten en daardoor leek zowel Heracles als Heerenveen er vrede mee te hebben met een puntverdeling. Waar iedereen al dacht aan een doelpuntloos gelijkspel wist de thuisclub de overwinning toch binnen te slepen. Twee minuten voor tijd legde Kutucu terug op Burgzorg, die met een lage schuiver de 1-0 achter Mulder schoot. Daar bleef het bij in Almelo en daardoor pakt Heracles drie belangrijke punten.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer