Volle groepen bij de Corona Winterspelen gemeente Almelo

De afgelopen weken heeft Sportbedrijf Almelo, in samenwerking met Avedan, op verschillende locaties in Almelo de Corona Winterspelen georganiseerd voor kinderen van 4-12 èn jongeren van 12-17 jaar. Bijna alle groepen zaten vol, er is dus veel animo! Vanwege de vele animo worden de Corona Winterspelen in ieder geval met twee weken verlengd.

De Corona Winterspelen hebben als doel om, door middel van sport- en spelactiviteiten, de jeugd te motiveren om (meer) in beweging te komen. “Tijdens de coronapandemie krijgen zij voornamelijk te horen wat er allemaal niet kan en niet mag” aldus Femke Keupink van het Sportbedrijf “daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven!”

De Corona Winterspelen worden georganiseerd op 4 locaties, te weten: ON Almelo, PH Almelo, RKSV Bornerbroek en ASV’57. Patrick Vollenbroek van ASV’57 vindt het een erg mooi initiatief in deze tijd: “Het is een mooie uitlaatklep voor de jeugd. Naast onze leden is er ook plek voor niet-leden om nu lekker te komen sporten en bewegen”. Daarnaast hebben verenigingen overdag vaak niet de mogelijkheid om activiteiten te organiseren, op deze manier worden de sportlocaties tóch optimaal benut.

Inschrijven voor de Corona Winterspelen is mogelijk via www.actiefalmelo.nl; hét online platform voor sportieve en creatieve kennismakingsactiviteiten. Vanaf maart kunnen Almelose inwoners (0-100 jaar) zich via dit platform inschrijven voor veel andere sportieve- en creatieve activiteiten.

Foto’s: Sportbedrijf Almelo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer