Arjan Veurink ook in Engeland rechterhand van Sarina Wiegman

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Arjan Veurink vertrekt na de Olympische Spelen van 2021 bij het Nederlands vrouwenelftal en wordt assistent van Sarina Wiegman, die in Engeland als bondscoach van Engeland aan de slag gaat. Veurink is sinds 2017 assistent van Wiegman bij het Nederlands elftal. In die rol werd hij Europees kampioen en vicewereldkampioen. Voor 2017 was hij de eindverantwoordelijke bij FC Twente vrouwen. Hij  begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van OZC in Ommen, zijn woonplaats.

“Deze kans kon en wilde ik niet laten lopen”, zegt Veurink in een reactie. “Ik ben de KNVB dan ook heel dankbaar dat ze me deze stap gunnen, en zich ondanks mijn nog doorlopende contract flexibel hebben opgesteld. Vanzelfsprekend zijn de klik, de rolverdeling en de samenwerking met Sarina doorslaggevend geweest om ‘ja’ te zeggen tegen deze uitdaging.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer