PEC Zwolle en Heracles Almelo houden elkaar in evenwicht: 2-2

De Overijsselse derby dinsdagavond tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo heeft geen winnaar opgeleverd. In Zwolle zaten de bezoekers uit Almelo al vroeg op rozen, maar de thuisploeg knokte zich in de tweede helft terug. PEC had het wederom aan invaller Reza Ghoochannejhad te danken dat het niet tegen een nederlaag aanliep. Een kwartier voor het einde zorgde hij voor de 2-2.

De gasten kenden een droomstart: na een minuut stond het al 0-1. Schoofs (foto) was het eindstation van fraai voorbereidend werk van Van der Water en Vloet. Daardoor kon Heracles vrijwel direct vanaf de aftrap doen waar het goed in is: de poort gesloten houden en razendsnel omschakelen.

Burgzorg en Azzaoui lieten echter na Heracles al vroeg in veilige haven te schieten. In de blessuretijd van de eerste helft was het echter alsnog raak voor de mannen van Wormuth. Doelpuntenmaker Schoofs stuurde Burgzorg met een geweldige pass richting het Zwolse doel. PEC doelman Zetterer kwam veel te vroeg uit zijn doel en Burgzorg strafte dit genadeloos af en zorgde vlak voor de rust voor de 0-2. Het was voor de aanvaller alweer de derde wedstrijd op rij dat hij het net wist te vinden.

Dankzij een productie van de winteraanwinsten van PEC werd het toch nog een wedstrijd. Buitink bediende Misidjan, die vervolgens met het nodige geluk via het been van Rente de 1-2 op het scorebord zette. Tot een treffer bij zijn debuut kwam het niet voor Buitink. De van Vitesse gehuurde spits werd halverwege de tweede helft gewisseld voor Ghoochannjehad, het goudhaantje van afgelopen vrijdag, toen hij PEC met een hattrick langs Willem II schoot.

Koud in het veld zorgde hij wel meteen voor de gelijkmaker. Pröpper was Ghoochannejhad tastte volledig mis op een voorzet van Pherai en de spits rondde goed af: 2-2. Deze stand stond ook na negentig minuten spelen nog steeds op het scorebord.

Zowel PEC als Heracles ging in een spannende slotfase op jacht naar de overwinning, maar een winnaar kreeg het Overijsselse onderonsje niet. Heracles klimt door het gelijkspel een plekje en staat in ieder geval voor één dag tiende.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer