TalentNED biedt unieke kans aan jonge wegwielrensters met Stefan van Klink en Roxane Knetemann

TalentNED heeft Stefan van Klink en Roxane Knetemann aangesteld om de mogelijkheden te verkennen om een wielerteam te beginnen voor junioren vrouwen. Stefan van Klink (26, Roelofarendsveen) is een talentvolle trainer met al de nodige ervaring bij Talent Cycling en als trainer van Demi Vollering. Ex-profwielrenster en pedagoge Roxane Knetemann (33, Terwispel) is aangetrokken als koerscoach en zal tevens een pedagogische rol op zich nemen binnen TalentNED.

Directeur van TalentNED, Gerard Kemkers, licht de aanstelling van het duo toe: “Het afgelopen jaar zijn we al een mountainbike- en schaatsteam gestart om jonge talenten voor te bereiden op de top. Ook binnen het vrouwen wegwielrennen bestaat er een flinke uitdaging voor jonge talenten om de aansluiting te vinden bij de wereldtop. Met Stefan van Klink en Roxane Knetemann gaan wij de mogelijkheid onderzoeken om een ploeg te starten met de grootste talenten van Nederland. Meiden die elkaar beter maken, onder begeleiding van een zeer kundige staf. We zijn erg blij dat we die met Stefan en Roxane gevonden hebben.”

Stefan van Klink: “Het plan van TalentNED biedt enorme kansen, zowel voor mij als trainer als voor de wielrensters waar we mee gaan werken. Ik kan me geen idealere sportomgeving bedenken als die wij nu gaan creëren. We krijgen als begeleiding de mogelijkheid om de sporters fulltime te ondersteunen, iets wat in het wielrennen nog vrij ongebruikelijk is. Dit biedt tevens veel kansen voor mij als trainer om een hele hoge kwaliteit van trainerschap neer te gaan zetten. Daar zullen de rensters veel profijt van gaan hebben.”

Roxane Knetemann: “Als ex-wielrenster ben ik erg blij dat TalentNED in het vrouwenwielrennen wil stappen, omdat TalentNED de bouwstenen van ontwikkeling omarmt. Het draait om het creëren van de juiste omgeving. Waar het veilig genoeg is om risico’s te nemen, want alleen dan kun je jezelf optimaal ontwikkelen. Een omgeving waar je vragen stelt aan de talenten, maar waar ze ook vragen kunnen stellen aan ons als staf. TalentNED omarmt dit en daarom ben ik blij en trots te mogen aansluiten bij de staf van TalentNED!”

Knetemann vervolgt: “Om als wielrenster de top te halen is er veel meer nodig dan alleen hard trainen. We willen jonge wielrensters de kans geven om hun droom te verwezenlijken en het beste uit zichzelf te halen. Wat ook weer ten goede gaat komen aan de doorstroom naar de top.” Van Klink vult aan: ”Hopelijk zien de grootste talenten van Nederland dit ook in en gaan ze voor ons kiezen. Als rensters geïnteresseerd zijn, dan raad ik ze aan om zich bij ons te melden. Wij houden van ambitieuze rensters die het heft in eigen hand nemen!”

TalentNED is een initiatief van Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij uit Enschede. Voor meer informatie kunt u terecht op www.talentned.nl.

Foto: Pim Olde Hampsink

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer